IEA uskoo päästöjen määrän saavuttavan huippunsa vuonna 2025

Kansainvälinen energiajärjestö IEA uskoo, että mittavat investoinnit uusiutuviin energialähteisiin voivat nopeuttaa ”siirtymistä kestävämpään ja turvallisempaan energiajärjestelmään”.

Kiinassa Hebein maakunnassa on rinnakkain laaja aurinkopaneelikenttä ja tuulivoimalapuisto.

27.10. 7:50

Kansainvälinen energiajärjestö (IEA) kertoi keskiviikkona uskovansa, että maailmanlaajuiset päästöt saavuttavat huippunsa vuonna 2025, kertoo uutistoimisto AFP.

IEA:n mukaan Venäjän aloittamasta hyökkäyssodasta johtuva energian hinnannousu lisää investointeja uusiutuviin energialähteisiin.

Vielä viime vuonna IEA totesi, että energiapäästöissä ei ole näkyvissä ”selvää huippua”, mutta investoinnit tuuli- ja aurinkoenergiaan johtavat siihen, että kaikkien fossiilisten polttoaineiden kysyntä saavuttaa huippunsa tai pysähtyy tasolleen.

IEA:n mukaan kehitys tulee lopulta johtamaan päästöjen vähenemiseen.

”Maailmanlaajuinen energiakriisi, jonka Venäjän hyökkäys Ukrainaan laukaisi, aiheuttaa perusteellisia ja pitkäkestoisia muutoksia, jotka voivat nopeuttaa siirtymistä kestävämpään ja turvallisempaan energiajärjestelmään”, IEA totesi julkaistessaan viimeisimmän vuotuisen World Energy Outlook -raporttinsa.

Energian hinnannousun ja maiden hallitusten ilmoittamien toimenpiteiden ja linjausten perusteella IEA ennustaa, että maailmanlaajuiset investoinnit uusiutuvaan energiaan kasvavat yli 50 prosenttia nykyisestä ja nousevat kahteen biljoonaan dollariin vuodessa vuoteen 2030 mennessä.

Toimenpiteiden uskotaan edistävän uusiutuvien energialähteiden ja ydinvoiman käyttöä.

”Tämän seurauksena maailmanlaajuisten päästöjen huippu saavutetaan vuonna 2025”, IEA totesi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat