Myrsky aiheutti Filippiineillä ainakin 45 ihmisen kuoleman

Myrskyn, tulvien ja maanvyörymien jäljiltä on Filippiineillä kadoksissa 15 ihmistä.

Viranomaiset evakuoivat ennen myrskyn saapumista tuhansia ihmisiä.

29.10. 3:28 | Päivitetty 29.10. 12:35

Trooppinen Paeng-myrsky on aiheuttanut Filippiineillä ainakin 45 ihmisen kuoleman. Kuolonuhrien määrä tarkentui maan katastrofiviraston lauantaina ilmoittamasta 72 uhrista.

Viranomaisten mukaan osa kuolleista oli virheellisesti kirjattu kahdesti.

Lisäksi 31 ihmisen kerrotaan loukkaantuneen. Asiasta kertovan uutistoimisto Reutersin mukaan Paeng aiheutti Filippiinien eteläisissä maakunnissa tulvia ja maanvyörymiä.

Eniten vahinkoja on kärsinyt Maguindanaon maakunta. Paeng tappoi myös Sultan Kudaratissa, Etelä-Cotabatossa ja Visayasin saariryhmän alueella, viraston tiedottaja Bernardo Rafaelito Alejandro kertoi DZMM-radioasemalle.

Myrskyn, tulvien ja maanvyörymien jäljiltä on kadoksissa 15 ihmistä aiemmin ilmoitetun 14 ihmisen sijaan. Viranomaiset evakuoivat ennen myrskyn saapumista tuhansia ihmisiä. Lisäksi lentoja peruttiin ja koulut suljettiin.

Rankkasateiden aiheuttamat maanvyörymät ovat johtaneet Filippiineillä kymmenien ihmisten kuolemaan.

PAeng-myrsky rantautui Catanduanesin maakuntaan varhain lauantaina. Sen ennustetaan tuovan lauantain aikana rankkasateita Filippiinien pääkaupungin Manilan seudulle ja sen lähimaakuntiin, valtion säävirasto kertoi viimeisimmässä tiedotteessaan.

Pelastusoperaatio jouduttiin keskeyttämään perjantai-iltana vaikeiden sääolosuhteiden vuoksi.

"Kokoamme nyt kaikki pelastusryhmät ja pidämme palaverin ennen alueelle lähtemistä”, Maguindanaon maakunnan katastrofiviraston virkamies Nasrullah Imam sanoi.

"Enää ei sada, mikä auttaa etsintöjämme ja toimintaamme.”

Filippiineille iskee vuosittain keskimäärin 20 trooppista myrskyä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat