Kävelysilta romahti Intiassa – Uhriluku noussut jo yli 140:een

Yli 140 ihmistä kuoli sillan sorruttua Gujaratin osavaltiossa Intiassa sunnuntai-iltana. Sillalla oli tapahtumahetkellä ainakin 150 ihmistä.

30.10. 17:38 | Päivitetty 31.10. 17:23

Yli 140 ihmistä on kuollut ja useita loukkaantunut, kun joen yli kulkeva kävelysilta romahti Gujaratin osavaltiossa Intiassa sunnuntai-iltana. Asiasta kertovat muun muassa brittiyleisradio BBC ja uutistoimistot Reuters ja AFP sekä intialainen Zee News.

BBC kertoi maanantaina kuolonuhrien määräksi 141 ihmistä. Kuolonuhrien määrän pelättiin nousevan edelleen, kun kymmeniä ihmisiä hoidettiin sairaaloissa.

Poliisi ilmoitti maanantaina yhdeksän ihmisen otetun kiinni turmaan liittyen. Kaikki kiinniotetut liittyivät poliisin mukaan yritykseen, joka oli vastuussa sillan ylläpidosta.

Zee Newsin arvion mukaan sillalle oli kokoontunut romahduksen aikaan jopa 500 ihmistä. Reuters taas kertoo maltillisemmasta 150 ihmisestä. Onnettomuuspaikalta kuvatussa materiaalissa näkyy ihmisiä, jotka roikkuvat ja kiipeävät romahtaneen sillan jäljellä olevissa rakennelmissa, kun taas toiset uivat turvaan.

Machchhu-joen ylittävä silta on Zee Newsin tietojen mukaan paikallisten suosima virkistyspaikka, jonne kerääntyy paljon ihmisiä etenkin viikonloppuisin ja juhlapyhinä.

Morbin kaupungissa sijaitseva 230-metrinen kävelysilta avattiin yleisölle uudelleen viime viikolla yli puoli vuotta kestäneiden korjaustöiden jälkeen. Silta on alunperin rakennettu 1800-luvulla.

AFP:n mukaan silta oli avattu uudelleen, vaikkei sillä ollut vielä turvallisuustodistusta. Vanhan ja huonosti huolletun infrastruktuurin, kuten siltojen, aiheuttamat onnettomuudet ovat yleisiä Intiassa.

Vuonna 2016 ylikulkusillan romahtaminen vilkkaalle kadulle Kolkatassa tappoi ainakin 26 ihmistä. Vuonna 2006 ainakin 34 ihmistä kuoli 150 vuotta vanhan sillan romahdettua matkustajajunan päälle Biharin osavaltiossa.

Ihmiset pelastautuvat kävelysillan romahdettua Intian Morbissa. Kuvakaappaus videosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat