Jo 154 kuolonuhria Soulin tungoksesta, pää­ministeri lupaa huolellista tutkintaa

Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa syntyi lauantai-iltana tappava väentungos, jossa kuoli 154 ihmistä ja loukkaantui ainakin 149.

Kansalaiset toivat kukkia väentungoksessa kuolleiden yhteiselle muistoalttarille Soulin kaupungintalon edustalle maanantaina 31. lokakuuta.

31.10. 7:58

Etelä-Korean pääministeri Han Duck-soo lupasi maanantaina, että Soulin lauantai-illan tapahtumat tutkitaan perinpohjaisesti. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Pääkaupungissa syntyi lauantai-iltana paikallista aikaa tappava väentungos kesken halloween-juhlien. Viranomaiset kertoivat maanantaina Reutersin mukaan, että tungoksessa kuolleiden määrä oli noussut yön aikana 154:ään. Lisäksi tapahtumassa loukkaantui ainakin 149 ihmistä, joista 33 vakavasti.

Tungos syntyi Itaewonin kaupunginosassa, jonne oli kokoontunut raporttien mukaan jopa 100 000 ihmistä. Kaupunginosa sijaitsee lähellä entistä Yhdysvaltain sotilas­tukikohtaa ja on tunnettu baareistaan ja klubeistaan. Onnettomuuspaikkana ollut kapea kuja on noin neljä metriä leveä ja 40 metriä pitkä.

Onnettomuuden yksityiskohtaisista syistä ei ole toistaiseksi tarkkaa tietoa.

Pääministeri Hanin mukaan hallinto on onnettomuustutkinnan jälkeen valmis tekemään muutoksia, jotta vastaavalta suuronnettomuudelta vältyttäisiin jatkossa, Reuters kertoo.

Etelä-Korean presidentti Yoon Suk-yeol julisti maahan aiemmin suruajan, joka kestää niin kauan, kunnes onnettomuuden käsittely on päättynyt. Hän myös ilmoitti, että onnettomuuden syiden selvittäminen on hallituksen tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä.

Maanantaina presidentti vieraili Soulin kaupungintalon lähistöllä olevalla muistoalttarilla muistamassa onnettomuuden uhreja.

Soulissa lauantaina tapahtunut onnettomuus on uhrimäärältään vakavin onnettomuus Etelä-Koreassa sitten vuoden 2014, jolloin suurimmaksi osaksi opiskelijoita kuljettanut matkustajalaiva Sewol kallistui ja upposi. Onnettomuudessa kuoli 304 ihmistä.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat