Venäjä sanoo palaavansa Mustanmeren vilja­sopimukseen

Ukrainan hallinnon korkea-arvoinen virkamies kertoi Reutersille, että Venäjän päätös palata sopimukseen oli pitkälti Turkin painostuksen ansiota.

Ukrainalaista viljaa kuljettava Despina V -alus Mustallamerellä marraskuun alussa.

2.11. 13:17 | Päivitetty 2.11. 14:46

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan sanoo Venäjän palaavan Mustanmeren viljanvientisopimukseen keskiviikkona, kertoo uutistoimisto Reuters.

Myös Venäjän puolustusministeriön mukaan Venäjä on palaamassa mukaan viljanvientisopimukseen. Reuters kertoo asiasta siteeraten venäläistä uutistoimisto Tassia.

Venäjä ilmoitti viikonloppuna keskeyttävän osallistumisensa sopimukseen ja väitti, ettei voinut taata siviilialusten turvallisuutta Mustallemerelle johtuen sen laivastoon kohdistuneesta lennokki-iskusta.

"Venäjä katsoo, että saadut takuut vaikuttavat tällä hetkellä riittäviltä, ja palaa toteuttamaan sopimusta", puolustusministeriö sanoi tiedotteella.

Ministeriö kiitti Turkkia ja YK:ta kirjallisten takuiden saamisesta Ukrainalta sille, ettei humanitaarista käytävää käytetä iskuihin Venäjää vastaan.

Myös Ukrainan hallinto kiitti keskiviikkona Turkkia ja YK:ta Venäjän päätöksestä palata viljanvientisopimukseen.

Ukrainan infrastruktuuriministeri Oleksandr Kubrakov kiitti keskiviikkona Erdoğania ja YK:n pääsihteeri António Guterresia näiden roolista Venäjän paluun neuvottelemisessa.

Nimettömänä pysyttelevä Ukrainan hallinnon korkea-arvoinen virkamies kertoi Reutersille, että Venäjän päätös palata sopimukseen oli pitkälti Turkin painostuksen ansiota.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat