Hollannissa haetaan ratkaisua susi­kiistaan värikuula-ammuksilla

Värikuularatkaisulla on tarkoitus opettaa sudet pysymään loitolla ihmisistä.

Susi Suomen Kuhmon rajavyöhykkeellä elokuussa.

3.11. 11:16 | Päivitetty 4.11. 9:08

Hollantilainen Gelderlandin provinssi on päättänyt sallia erikoiselta kuulostavan ratkaisun paikalliseen susikiistaan: susia saa ampua värikuula-ammuksilla.

Englanninkielinen uutissivusto Dutch News kertoi keskiviikkona, että värikuula-aseilla on tarkoitus opettaa sudet pysymään loitolla ihmisistä. Päätös on seurausta tapauksista, joissa kesyn oloiset sudet ovat tulleet ihmisten lähelle Hoge Veluwen kansallis­puistossa.

Puisto on yksityisomistuksessa. Eläinsuojelusuojelujärjestö Faunabescherming on syyttänyt puistoa susien tahallisesta ruokkimisesta, jotta sudet kesyyntyisivät. Näin eläimet voitaisiin todeta vaaraksi ihmisille ja ne voitaisiin määrätä poistettaviksi puistosta tavalla tai toisella.

Dutch Newsin mukaan Hoge Veluwen kansallispuistoa hallinnoivan säätiön johtaja Seger Emmanuel baron van Voorst tot Voorst on kiistänyt eläinsuojelijoiden väitteet. Lehden mukaan hän on kuitenkin toistuvasti sanonut, ettei susille ole sijaa Hollannissa.

Hollannin susikannat metsästettiin 1800-luvulla sukupuuttoon, mutta 2010-luvulta lähtien susia on taas havaittu Hollannissa.

Hollannissa kuten Suomessakin sudet herättävät voimakkaita tunteita puolesta ja vastaan.

Oikaisu 4.11. kello 09.15: Kansallispuiston nimi Hoge Veluwe oli kirjoitettu väärin muodossa Hoge Weluwe. Lisäksi korjattu tieto Seger Emmanuel baron van Voorst tot Voorstin toimenkuvasta. Hän ei ole kansallispuiston omistaja vaan puistoa hallinnoivan säätiön johtaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat