Entistä pääministeriä Imran Khania ammuttiin mielen­osoituksessa

Khanin avustajien mukaan kyseessä on ”selvä murhayritys”.

3.11. 15:26 | Päivitetty 4.11. 7:44

Pakistanin entistä pääministeriä Imran Khania ammuttiin torstaina sääreen, kun hänen hallituksen vastainen mielenosoitussaattueensa joutui hyökkäyksen kohteeksi maan itäosassa Wazirabadissa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Hänen avustajiensa mukaan kyseessä oli selvä murhayritys.

"Se oli selvä salamurhayritys. Khaniin osui, mutta hänen tilansa on vakaa. Verenvuoto oli runsasta", kertoi Khanin Pakistan Tehreek-e-Insaf -puolueen tiedottaja Fawad Chaudhry Reutersille.

Myös useita muita saattueen jäseniä haavoittui. Reutersin lähteiden mukaan yksi ihminen olisi kuollut.

Paikalliset tiedotusvälineet esittivät kuvia, joissa Khan vilkutti väkijoukolle sen jälkeen, kun hänet oli evakuoitu autostaan ampumisen jälkeen.

Khan vietiin hoidettavaksi sairaalaan, joka sijaitsee Lahoren kaupungissa. Khania hoitaneen lääkärin mukaan hänen tilansa on vakaa, uutistoimisto AFP kertoo.

Pakistanin tiedotusministerin mukaan yksi iskusta epäily on pidätetty. Reutersin mukaan maan televisiokanavilla näytettiin myös videota, jolla epäilty ampuja kertoo halunneensa tappaa Khanin ja toimineensa yksin. Tiedotusministerin mukaan video on poliisin kuvaama.

Poliisi ei ole toistaiseksi kommentoinut tapahtumia.

Khanin tärkeimpiin avustajiin kuuluva Asad Umar sanoi videoviestissään, että Khan uskoo pääministerin Shehbaz Sharifin, sisäministerin Rana Sanaullahin ja armeijan tiedusteluviranomaisen Faisal Naseerin olevan hyökkäyksen takana, Reuters kertoo. Hän ei kuitenkaan esittänyt mitään todisteita väitteidensä tueksi.

Sanahullah on kiistänyt syytökset ja vaati yhdessä Sharifin kanssa välitöntä tutkintaa tapahtumista.

Pakistanin presidentti Arif Alvi kutsui torstaina twiitissään tapahtumaa ”hirvittäväksi salamurhayritykseksi”, AFP kertoo.

Myös Yhdysvallat tuomitsi hyökkäyksen jyrkästi.

”Yhdysvallat tuomitsee jyrkästi hyökkäyksen Imran Khania ja hänen kannattajiaan vastaan ja toivoo kaikkien loukkaantuneiden pikaista paranemista”, Valkoisen talon tiedottaja Karine Jean-Pierre sanoi Reutersin mukaan.

Sen jälkeen kun Khan syrjäytettiin huhtikuussa, hän on järjestänyt hallitusta vastustavia mielenosoituksia eri puolilla Pakistania. Uutistoimisto AFP:n mukaan hän oli johtanut viime päivien ajan tuhansien ihmisten saattuejoukkoa Lahoren kaupungista kohti maan pääkaupunkia Islamabadia kampanjoidessaan uusien vaalien puolesta.

Pakistanin entinen pääministeri Imran Khan puhumassa hallituksen vastaisessa mielenosoituksessa Pakistanin Gujranwalassa 1. lokakuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat