YK kehottaa Muskia varmistamaan, että Twitter kunnioittaa ihmisoikeuksia

Vihapuhe on levinnyt sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin, sanoo YK:n ihmisoikeusvaltuutettu.

Elon Muskin ostama Twitter alkoi perjantaina irtisanoa työntekijöitään.

6.11. 3:10

YK kehottaa Twitterin uutta omistajaa, miljardööri Elon Muskia varmistamaan, että sosiaalisen median alusta kunnioittaa ihmisoikeuksia.

Raportit siitä, että Musk lomautti alustan koko ihmisoikeustiimin, eivät olleet rohkaiseva alku, sanoo YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Volker Turk avoimessa kirjeessä.

Turk varoittaa vihapuheen ja väärän tiedon levittämisestä, sekä korostaa tarvetta suojata käyttäjien yksityisyyttä. Turkin mukaan Twitterillä on velvollisuus välttää ihmisoikeuksia loukkaavaa sisältöä.

”Vihapuhe on levinnyt sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin, kauhein ja hengenvaarallisin seurauksin”, Turk sanoo.

Turkin mukaan Twitterin tulisi jatkaa vihan torjumista alustalla ja vihapuhetta sisältävä sisältö olisi pyrittävä poistamaan nopeasti.

Twitter aloitti perjantaina työntekijöidensä irtisanomiset. Yhtiön sisäisen viestin mukaan noin puolet 7 500 työntekijästä menettää työpaikkansa. Musk oli jo aiemmin antanut kenkää yhtiön toimitusjohtajalle ja hallitukselle.

Twitterin työntekijät ovat varautuneet irtisanoutumisiin siitä lähtien, kun Musk viimeisteli yrityskauppansa viime viikolla.

Musk maksoi Twitteristä 44 miljardia dollaria, huomattavasti enemmän kuin mitä enimmäkseen tappiota tuottaneen yhtiön arvo on. Kaupan seurauksena yhtiön velkataakka on paisunut noin 13 miljardilla dollarilla. Yhtiön arvioidaan joutuvan maksamaan korkoja noin miljardi dollaria vuodessa.

Muun muassa sähköautoja valmistavaa Teslaa ja avaruusteknologiayritys SpaceX:ää luotsaavaa Musk yritti kiemurrella eroon sovitusta Twitter-kaupasta kesällä. Hän suostui kuitenkin syksyllä ostamaan yhtiön aiemmin sovitulla summalla sen jälkeen, kun Twitter pakotti oikeusteitse Muskin viemään kaupan maaliin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat