Sairaanhoitajat päättivät kaikkien aikojen laajimmasta lakosta Britanniassa

Sairaanhoitajien on määrä ryhtyä lakkoon ennen joulua.

Pääministeri Rishi Sunak (vas.) keskusteli sairaanhoitajien kanssa Croydonin yliopistosairaalassa Lontoossa lokakuun lopussa.

6.11. 5:17

Sairaanhoitajat päättivät merkittävimmän ammattiliittonsa äänestyksessä lauantaina kaikkien aikojen ensimmäisestä koko Britannian laajuisesta lakosta, kertovat muun muassa BBC ja The Guardian.

Hoitajien on määrä ryhtyä lakkoon ennen joulua.

Yli 300 000 hoitajaa otti osaa Royal College of Nurses -ammattiliiton (RCN) järjestämään lakkoäänestykseen, liiton ensimmäiseen sen 106-vuotisessa historiassa.

Ääntenlaskenta oli sunnuntain vastaisena yönä vielä kesken, mutta RCN:n lähteiden mukaan kansallisesti selvä enemmistö hoitajista tuki lakkoa.

Joitain sairaaloita saattaa jäädä lakon ulkopuolelle, jos paikallinen hoitajien enemmistö on vastustanut lakkoa.

RCN on yrittänyt neuvotella sairaanhoitajille palkankorotuksista, jotka ylittäisivät inflaatiotason viidellä prosentilla eli olisivat noin 15 prosenttia. Hallitus on esittänyt sairaanhoitajien peruspalkan nostoa vain neljällä prosentilla.

RCN:n mukaan hoitajien ostovoima on pienentynyt noin 20 prosentilla vuodesta 2010.

Lakon ei pitäisi vaikuttaa kiireellistä hoitoa tarvitseviin potilaisiin.

”Lakkomme on yhtä paljon potilaiden kuin sairaanhoitajien puolesta. Meillä on heidän tukemme tähän”, RCN:n pääsihteeri Pat Cullen sanoi BBC:n mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat