Kansan­joukot ympäri Perua vaativat kahdesta virka­syytteestä selvinneen presidentin eroa

Presidentin virka suojaa korruptiosta tutkittavaa Pedro Castilloa rikossyytteiltä.

Mielenosoittajat kohtasivat poliisin Limassa lauantaina.

6.11. 6:46

Kansanjoukot ympäri Perua marssivat lauantaina vaatien presidentti Pedro Castillon eroa, kertovat muun muassa sanomalehdet El Comercio ja La República.

Suurin marssi oli pääkaupunki Limassa, ja se pysyi pääosin rauhanomaisena. Osa mielenosoittajista kuitenkin otti yhteen poliisin kanssa, ja poliisi hajotti myös rauhanomaisen kulkueen kyynelkaasulla. Poliisi oli etukäteen varoittanut, että se ei salli marssijoiden tulla lähelle hallintopalatsia.

Mielenosoittajat yrittivät suojautua kyynelkaasulta Limassa lauantaina.

Tuhannet ihmiset marssivat presidentti Pedro Castilloa vastaan Limassa lauantaina.

Vasemmistolainen Castillo on entinen opettaja maaseudulta. Hän nousi presidentiksi yllättäen perinteisten valtapuolueiden ulkopuolelta.

Castillo on johtanut Perua vasta runsaan vuoden, mutta häntä vastaan on käynnistetty ennenkuulumattomasti jo kuusi tutkintaa, pääasiassa korruptiosta.

Castillolla ei ole tukenaan kansanedustajien enemmistöä, vaan hän johtaa vähemmistöhallitusta. Kongressi on nostanut Castilloa vastaan jo kaksi virkasyytettä, mutta ne ovat jääneet vajaaksi viraltapanon vaatimasta kahden kolmasosan tuesta.

Perun valtionsyyttäjä kanteli Castillosta viime kuussa kongressille, mikä voi asettaa presidentin toimikieltoon pienemmällä kynnyksellä. Se vaatisi tuekseen vain yli puolet kansanedustajista.

Valtionsyyttäjän mukaan Castillo on johtanut rikollista järjestöä, johon kuuluvat hänen perheenjäsenensä ja liittolaisensa.

Presidentin virka suojaa Castilloa, 52, rikossyytteiltä. Hänen virkakautensa kestää vuoteen 2026.

Perun presidentti Pedro Castillo hymyili pidettyään lehdistötilaisuuden kansainväliselle medialle Limassa lokakuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat