Ainakin 19 kuollut lentokoneen syöksyttyä Victorian­järveen

Tansanialaismedian mukaan kone syöksyi järveen myrskyn ja rankkasateiden takia.

6.11. 10:18 | Päivitetty 6.11. 17:36

Ainakin 19 ihmistä on kuollut matkustaja­lentokoneen syöksyttyä varhain sunnuntaina Victorianjärveen Tansaniassa Itä-Afrikassa. Asiasta kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Tansanialaisen Precision Air -lentoyhtiölle kuuluvan koneen kyydissä oli uutis­toimistojen tietojen mukaan 43 ihmistä, joista 39 oli matkustajia.

Järvellä on käynnissä pelastusoperaatio. Sunnuntai-iltapäivällä koneesta oli pelastettu 26 ihmistä, jotka on viety sairaalaan.

Lentoyhtiön mukaan matkustajakone oli lähtenyt Tansanian suurimmasta kaupungista Dar es Salaamista ja yritti laskeutua maan luoteisosissa Victorianjärven rannalla sijaitsevan Bukoban kaupungin lentokentälle.

Tansanian yleisradioyhtiö TBC kertoo koneen pudonneen Victorianjärveen myrskyn ja rankkasateiden vuoksi. Poliisin mukaan kone syöksyi järveen noin sadan metrin päähän lentokentästä.

Paikallisten tiedotusvälineiden lähettämillä videoilla näkyvä lentokone on suurilta osin veden alla ja pelastustyöntekijät sekä kalastajat kahlaavat järvessä pelastamassa ihmisiä.

Tansanian presidentti Samia Suluhu Hassan esitti sunnuntaina Twitterissä osanottonsa kaikille onnettomuudesta kärsineille.

Pysäytyskuva sosiaalisessa mediassa jaetusta videosta näyttää pelastustöitä Victorianjärvellä sunnuntaina.

Oikaisu 6.11.2022 kello 14.10: Artikkelissa oli aiemmin Victorianjärven nimi kirjoitettu virheellisesti muodossa Victoriajärvi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat