Pohjois-Korea sanoo vastaavansa Yhdysvaltain ja Etelä-Korean yhteisiin harjoituksiin

Yhdysvaltain ja Etelä-Korean keskinäiset harjoitukset ovat jo pitkään herättäneet voimakkaita reaktioita Pohjois-Koreassa, joka näkee ne hyökkäyksen harjoituksina.

7.11. 4:21

Pohjois-Korea sanoo vastaavansa sotilaallisin toimin Yhdysvaltain ja Etelä-Korean yhteisiin harjoituksiin, kertoo valtiollinen uutistoimisto KCNA.

Pohjois-Korean asevoimien mukaan harjoituksiin reagoitaisiin jatkossa hellittämättömillä, määrätietoisilla ja musertavilla käytännön sotilaallisilla toimenpiteillä.

Lauantaina päättynyt Vigilant Storm -harjoitus oli Yhdysvaltain ja Etelä-Korean laajin yhteinen ilmasotaharjoitus tähän mennessä. Harjoituksen oli määrä päättyä jo perjantaina, mutta sitä jatkettiin lauantaihin Pohjois-Korean provokaatioiden takia.

Pohjois-Korea on viime viikkoina tehnyt useita ohjuskokeita. Esimerkiksi lauantaina maa ampui Etelä-Korean asevoimien mukaan neljä lyhyen kantaman ballistista ohjusta mereen.

Tuoreessa tiedotteessaan Pohjois-Korean asevoimat sanoi viimeaikaisten ohjuskokeiden olleen selkeä vastaus Yhdysvaltain ja Etelä-Korean viimeviikkoisille sotaharjoituksille. Pohjois-Korea kuvaili toimiensa olleen "vastaavanlaisia sotilasoperaatioita" näihin nähden.

"Mitä sitkeämmin vihollisten provosoivat sotilaalliset liikkeet jatkuvat, sitä perusteellisemmin ja armottomammin KPA torjuu heitä”, lausunnossa sanottiin käyttäen Pohjois-Korean asevoimien lyhennettä.

Asevoimien lausunnosta ei käy yksiselitteisesti ilmi, liittyvätkö varoitukset puhtaasti mahdollisiin tuleviin harjoituksiin vai saattaako maa suunnitella vielä uusia toimia vastauksena viikonloppuna päättyneisiin ilmasotaharjoituksiin.

Yhdysvaltain ja Etelä-Korean yhteiset harjoitukset ovat jo pitkään herättäneet voimakkaita reaktioita Pohjois-Koreassa, joka näkee ne hyökkäyksen harjoituksina. Yhdysvallat ja Etelä-Korea ovat varoittaneet, että Pohjois-Korean viimeaikaiset ohjuskokeet voivat kulminoitua uuteen ydinasekokeeseen. Se olisi järjestyksessään Pohjois-Korean seitsemäs.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat