Kiinan suututtanut Liettua avasi kauppa­kamarin Taiwaniin

Liettuan talousministeri Aušrinė Armonaitė korosti, että Liettua ei ole kehittämässä diplomaattisia suhteita Taiwanin kanssa vaan pikemminkin kauppasuhteita.

7.11. 16:17 | Päivitetty 7.11. 16:24

Liettua ilmoitti maanantaina, että se on avannut kauppakamarin Taiwanin pääkaupungissa Taipeissa edistääkseen kaupankäyntiä maiden välillä, kertoo uutistoimisto AFP.

”Olen iloinen, että pystyimme avaamaan tämän edustuston”, Liettuan talousministeri Aušrinė Armonaitė sanoi toimittajille Liettuan pääkaupungissa Vilnassa.

Ilmoitus edustuston avaamisesta tuli juuri sen jälkeen, kun Taiwan oli päättänyt investoida 3,5 miljoonaa euroa liettualaiseen laserteknologia­yritykseen.

Talousministeri Armonaitė korosti, että Liettua ei ole kehittämässä diplomaattisia suhteita Taiwanin kanssa vaan pikemminkin kauppasuhteita.

Kiinan ja Liettuan suhteet ovat olleet kireät viime vuodesta lähtien. Silloin Liettua antoi Taiwanille luvan perustaa suurlähetystön pääkaupunki Vilnaan.

Kiina hyökkäsi myös maan ulkoministeriä Gabrielius Landsbergisiä vastaan, joka oli ainoa EU-maiden korkea-arvoinen virkamies, joka tuki julkisesti Yhdysvaltain edustajainhuoneen puheenjohtajan Nancy Pelosin matkaa Taiwaniin.

Liettua sai jo heinäkuussa Kiinan vihat niskoilleen, kun se isännöi Taiwanin parlamentin puhemiehen You Si-kunin johtamaa valtuuskuntaa.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat