Elon Musk kannustaa ihmisiä äänestämään republikaaneja

Twitterin omistaja Elon Musk kehottaa ”itsenäisesti ajattelevia äänestäjiä” äänestämään republikaanipuolueen ehdokasta tiistain välivaaleissa.

Elon Musk osti Twitterin 44 miljardilla dollarilla tänä syksynä.

7.11. 19:59

Maailman rikkain ihminen, Twitterin hiljattain ostanut Elon Musk kannustaa omalla alustallaan ihmisiä äänestämään republikaanipuolueen ehdokkaita tiistaina Yhdysvalloissa järjestettävissä kongressivaaleissa.

Kahdessa vaaleihin liittyvässä twiitissään Musk puhuttelee ”itsenäisesti ajattelevia äänestäjiä”.

”Jaettu valta hillitsee molempien puolueiden pahimpia ylilyöntejä, joten suosittelen äänestämään republikaaneja kongressiin, koska presidentti on demokraatti”, Musk kirjoitti.

Sen jälkeen hän jatkoi sanomalla, että ”sitkeät demokraatit ja republikaanit eivät koskaan äänestä toisen puolen edustajaa, joten riippumattomat äänestäjät ratkaisevat, kuka on vallassa”.

Musk on ollut viime viikkoina tavallistakin enemmän esillä julkisuudessa, koska hän on ajanut Twitteriin huomattavia muutoksia.

Viime viikolla Musk irtisanoi noin puolet Twitterin työntekijöistä, mutta mediatietojen mukaan osaa irtisanotuista on pyydetty palaamaan. Musk on tuomassa Twitteriin varmennettujen tilien kuukausimaksut ja korostanut haluavansa Twitteristä alustan ”absoluuttiselle sananvapaudelle”.

Erityisesti Muskin räväkät kommentit sananvapaudesta ovat herättäneet arvostelua siitä, minkälaisia vaikutuksia erityisesti poliitikkojen käyttämän alustan muutoksilla voi olla jopa vaalituloksiin. Muskin arvostelijat pelkäävät esimerkiksi rasistisen kielenkäytön ja perättömien väitteiden määrän kasvua Twitterissä.

Maanantai on Yhdysvalloissa viimeinen kampanjointipäivä ennen tiistaina käytäviä välivaaleja, jotka voivat kääntää poliittiset valta-asetelmat uusiksi Yhdysvalloissa.

Mielipidetiedustelut povaavat todennäköisesti republikaanipuolueelle enemmistöä ainakin edustajainhuoneessa, mahdollisesti myös senaatissa. Nyt enemmistö on molemmissa demokraateilla. Demokraattien tappion myötä presidentti Joe Bidenin hallinto ei saisi omia tavoitteitaan helposti läpi maan politiikassa.

Viimeisenä kampanjointipäivänä Biden puhuu vaalitilaisuudessa Marylandin osavaltiossa, viime presidentinvaaleissa hänelle hävinnyt Donald Trump puolestaan Ohion osavaltiossa.

Axios-sivuston politiikantoimittaja Jonathan Swan kertoi maanantaina Twitterissä, että republikaanipuolueessa liikkuvien huhujen mukaan Trump saattaa ilmoittaa illan vaalitilaisuudessa asettuvansa ehdolle vuoden 2024 presidentinvaaleissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat