AP: Trumpia neuvottu lykkäämään ”suurta ilmoitustaan”

Republikaanien odotettua huonompi menestys kongressivaaleissa on saanut uusintaehdokkuudesta presidentinvaaleissa vihjanneen Donald Trumpin lähipiirin ryhtymään toimiin.

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump puhui lehdistölle Mar-a-Lagossa Floridassa tiistaina.

10.11. 8:58

Uutistoimisto AP:n mukaan republikaanien odotettua huonompi vaalimenestys tiistain kongressivaaleissa on saanut Donald Trumpin lähipiirin ryhtymään toimiin.

AP kertoo, että Trumpia on kehotettu lykkäämään ensi tiistain ”suurta ilmoitustaan”, jonka uskotaan olevan tieto siitä, että entinen presidentti lähtee mukaan vuoden 2024 presidenttikisaan.

Lue lisää: Trump lähtee ”hyvin hyvin hyvin todennäköisesti” ehdolle 2024

Republikaanit ovat saamassa enemmistön Yhdysvaltain edustajainhuoneessa, mutta senaatin hallinnasta käydään tiukka taisto. Georgian tulos voi ratkaista senaatin enemmistön jo toisen kerran kahteen vuoteen.

AP:n mukaan osa Trumpin liittolaisista on soittanut hänelle ja todennut, että Trumpin pitäisi keskittyä tällä hetkellä Georgian vaalitulokseen. Georgiassa republikaanien Herschel Walker taistelee paikasta senaatissa demokraatti Raphael Warnockin kanssa. Kumpikaan ei saanut välivaaleissa yli 50 prosenttia äänistä, joten osavaltiossa järjestetään uusintavaali 6. joulukuuta.

Trumpia neuvoneiden mukaan ensi viikon ilmoitusta tulisi lykätä ainakin siihen saakka, että Georgian vaalitulos on selvillä.

”Minä neuvon häntä siirtämään ilmoituksensa Georgian uusintavaalin jälkeen”, sanoo Trumpin entinen neuvonantaja Jason Miller AP:lle.

Uutistoimiston mukaan Miller vietti keskiviikkona iltaa Trumpin kanssa tämän Mar-a-Lagon kartanossa Floridassa.

Aiemmin Trump ilmoitti, että hän paljastaa 15. marraskuuta ”jotakin suurta”, muttei kertonut sen tarkemmin, mistä on kyse.

Keskiviikkoiltana Yhdysvaltain demokraattipresidentti Joe Biden kutsui vaaleja hyväksi päiväksi demokratialle. Hän kehui muun muassa äänestysvilkkautta.

Lue lisää: Biden riemuitsee: ”Punaista aaltoa ei tullut” – Demokraatit näyttävät pystyneen torjunta­voittoon

Republikaaneille odotettiin kyselyjen perusteella tuhtia enemmistöä edustajain­huoneeseen, mutta tuloslaskennan edetessä odotukset kutistuivat niukaksi tai melko niukaksi enemmistöksi.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat