Etsintäkuulutettu mies lavasti kuolemansa ja kehitti erikoisen tarinan – oikeus antoi nyt ratkaisunsa vyyhdissä

Vuonna 2020 oman kuolemansa lavastanut Nicholas Alahverdian on oikeuden mukaan skotlantilaissairaalasta löytynyt mies.

12.11. 5:41

Yhdysvalloissa vuonna 2008 tapahtuneista rikoksista etsintäkuulutettu Nicholas Alahverdian on skotlantilaissairaalassa pidätetty mies. BBC:n mukaan oikeus päätti Edinburghissa, että oman kuolemansa lavastanut Alahverdian on Arthur Knightiksi itseään väittänyt mies, joka pidätettiin viime vuonna sairaalassa Skotlannissa. Myös Nicholas Rossi -nimellä tunnettu Alahverdian oli joutunut sairaalaan vaikean koronainfektion vuoksi.

Erikoinen vyyhti alkoi, kun Alahverdian väitteiden mukaan lavasti oman kuolemansa helmikuussa 2020. Alahverdian väitti joulukuussa 2019, että hän oli sairastunut imusolmukesyöpään.

Muutama kuukausi myöhemmin Alahverdianin kuolemasta kerrottiin muistokirjoituksesta, jossa hänen väitettiin kuolleen 29. helmikuuta 2020. Todellisuudessa Alahverdianin uskotaan paenneen Skotlantiin.

Alahverdianista oli annettu ennen katoamistaan kansainvälinen etsintäkuulutus, sillä häntä epäillään vuonna 2008 Utahissa tapahtuneesta raiskauksesta, petoksista ja kiristyksestä.

Alkuvuodesta 2021 Alahverdianin pakomatka keskeytyi, kun hän sairastui koronaan ja joutui hengityskoneeseen skotlantilaissairaalaan. Sairaalassa hän väitti olevansa irlantilainen orpo nimeltä Arthur Kngiht, eikä hän ollut sanojensa mukaan koskaan edes käynyt Yhdysvalloissa saati tehnyt rikoksia siellä.

BBC kertoo, että skotlantilaisen oikeusistuimen mukaan miehen tatuoinnit ja sormenjäljet olivat kuitenkin identtiset etsintäkuulutetun Alahverdianin kanssa. Mies itse väitti, että hänen henkilöllisyydestään oli erehdytty ja että tatuoinnit oli tehty hänelle sillä välin, kun hän makasi tiedottomana sairaalassa.

Alahverdianin mukaan hänet yritettiin lavastaa ja sormenjäljet oli todellisuudessa otettu ”Patrick”-nimiseltä sairaalan työntekijältä.

Skotlantilaissheriffi Norman McFaydenin mukaan kolmen päivän kuulustelujen päätteeksi kävi kuitenkin selväksi, että kyseessä oli Nicholas Alahverdian. BBC:n mukaan Sheriffi pitää Alahverdianin väitteitä hänen henkilöllisyydestään erehtymisestä erittäin epätodennäköisinä ja kekseliäinä. Hän totesi myös, että Alahverdianin nimenmuutokset olivat epäilyttäviä ja kielivät siitä, että hän salasi jotain. Lisäksi Alahverdian aksentti muuttui kuulustelujen aikana useita kertoja.

Arthur Knightiksi itseään väittäneen Alahverdianian puolison Miranda Knightin mukaan ei ollut viitteitä siitä, että hänen miehensä olisi ollut todellisuudessa etsintäkuulutettu rikollinen. Alahverdianin aviotodistuksessa hänen nimenään luki Nicholas Brown.

Alahverdian pidätettiin viime vuonna pian sen jälkeen, kun Glasgowssa sijaitsevan sairaalan henkilökunta oli tunnistanut hänen tatuointinsa, jotka olivat näkyneet Interpolin etsintäkuulutuskuvissa.

BBC:n mukaan maaliskuussa päätetään lähetetäänkö Alahverdian takaisin Yhdysvaltoihin vastaamaan syytteisiinsä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat