Banksyn taideteos ilmestyi tuhoutuneen talon raunioihin vapautetussa ukrainalais­kaupungissa

Venäjän ilmaiskuissa tuhoutuneen kerrostalon raunioissa komeilee nyt Banksyn taideteos.

Banksyn tuore taideteos sijaitsee Venäjän ilmaiskuissa erittäin pahasti tuhoutuneen kerrostalon raunioissa.

13.11. 1:42

Maailmankuulu taiteilija Banksy julkaisi perjantaina Instagram-tilillään kuvan tuoreesta seinämaalauksestaan, joka sijaitsee Ukrainassa venäläisjoukoilta vapautetussa Borodjankassa. Kaupunki sijaitsee noin 55 kilometrin päässä Kiovasta.

Banksyn tuoreessa teoksessa raunioihin maalattu voimistelija tasapainoilee käsillään.

CNN:n mukaan jo jonkin aikaa on huhuttu, että Banksy oleskelisi Ukrainassa. Sodan tuhoamaan maahan on ilmestynyt taideteoksia, joita epäillään hänen tekemikseen. Eräässä teoksessa pieni poika ja mies ovat keskellä judo-ottelua. Banksy ei kuitenkaan ole vahvistanut teoksen alkuperää.

CNN:n mukaan Borodjankan kaupunki tuhoutui Venäjän ilmaiskuissa pahasti jo Venäjän hyökkäyssodan alkuvaiheessa. Monet noin 13 000 asukkaan kaupungin rakennuksista ovat raunioina.

Borodjankan kaupunkiin Ukrainaan on ilmestynyt taideteoksia, joita on epäilty Banksyn tekemiksi. Nyt taiteilija on vahvistanut ainakin yhden seinämaalauksen olevan hänen käsialaansa

Lisää Banksyn töiksi epäiltyjä seinämaalauksia Ukrainassa.

Myös keinulautailevia lapsia on epäilty Banksyn teokseksi.

Banksy tunnetaan mystisenä katutaiteilijana, jonka todellisesta henkilöllisyydestä ei ole varmuutta. Hän esiintyy anonyyminä englantilaisena taiteilijana.

Banksyn taideteoksiaan ilmestyy ilman ennakkoilmoitusta eri puolille maailmaa. Ne ovat usein poliittisesti kantaa ottavia tai humoristisia.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat