Britannian hallitus varoittaa luvassa olevan veron­korotuksia varsinkin varakkaille

Odotettu budjettisuunnitelma on määrä julkistaa torstaina.

Valtiovarainministeri Jeremy Hunt myönsi sunnuntaina, että Britannian talous on todennäköisesti jo taantumassa.

14.11. 7:46

Britanniassa hallitus varoitti sunnuntaina tulevista veronkorotuksista, joiden on määrä osua erityisesti varakkaisiin. Hallitus pyrkii tulevilla toimillaan korjaamaan edellisen pääministerin Liz Trussin historiallisen lyhyeksi jääneen kauden aikana syntyneitä vahinkoja.

Trussin seuraaja Rishi Sunak on vannonut saavansa kaksinumeroiseksi kiihtyneen inflaation kontrolliin, vaikka se tarkoittaisikin lisää tuskaa jo valmiiksi tiukilla oleville kuluttajille ja yrityksille.

Sunakin hallituksen valtiovarainministeri Jeremy Hunt kertoi sunnuntaina Sky Newsin haastattelussa, että torstaina julkistettava budjettisuunnitelma tulee osumaan varsinkin varakkaisiin. Hunt myönsi, että Britannian talous on todennäköisesti jo taantumassa, mutta hän painotti maan kohdanneen historiassaan suurempiakin haasteita.

”Pelkäänpä, että meidän on kaikkien maksettava hieman enemmän veroja”, Hunt sanoi paljastamatta kuitenkaan suunnitelman yksityiskohtia.

Valtiovarainministeri Huntin mukaan kaikkein matalimman tulotason ihmisiltä ei voi pyytää liikaa, ja tämän hän sanoi näkyvän myös tulevissa päätöksissä.

Huntin on etukäteen kerrottu aikovan muuttaa tuloveroluokkia, kasvattaa suurituloisten verotusta ja rajoittaa julkisten varojen käyttöä useiden vuosien ajaksi.

Haastattelussa hän sanoi suunnitelman sisältävän sekä lyhyen että pitkän tähtäimen linjauksia, jotka hillitsevät inflaatiota ja energian hinnannousua sekä auttaa palaamaan terveeseen kasvuun.

Hunt lupasi myös, ettei budjetti koostu pelkästään huonoista uutisista.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat