Uutistoimistot: Ulkoministeri Lavrov joutui sairaalaan Balilla, Venäjä kiistää

Lavrov oli matkustanut Balille osallistuakseen G20-maiden huippukokoukseen. Balin kuvernöörin mukaan Lavrov oli sairaalassa terveystarkastuksen vuoksi.

14.11. 11:23 | Päivitetty 14.11. 12:44

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on toimitettu sairaalahoitoon Indonesian Balin saarella, uutistoimistot Reuters ja AP kertovat.

Tiedon sairaalaan joutumisesta vahvistivat uutistoimisto Bloombergin mukaan myös indonesialaiset viranomaiset. Balin kuvernööri I Wayan Koster kertoi Reutersin mukaan puoli kahdeltatoista Suomen aikaan, että Lavrov on lähtenyt pois sairaalasta.

Lavrov oli kuvernöörin mukaan sairaalassa terveystarkastuksen vuoksi. Ministerin kunto oli kuvernöörin mukaan hyvä ja hän pääsi pois sairaalasta nopeasti.

Uutistoimisto AP:n indonesialaisten lähteiden mukaan Lavrov on kärsinyt sydänvaivoista.

Lavrov oli matkustanut Balille osallistuakseen G20-maiden huippukokoukseen.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova kiistää tiedon Lavrovin joutumisesta sairaalaan ja kutsuu tietoja ”valeuutisiksi”, kertovat muun muassa Nexta, Meduza ja Reuters.

Venäläisen uutistoimisto Tassin mukaan Lavrov on hotellissa ja on omien sanojensa mukaan valmistautumassa G20-maiden kokoukseen.

Toinen venäläinen uutistoimisto Ria Novosti julkaisi Telegram-kanavallaan videon, jossa Lavrov esiintyy mitä ilmeisimmin hotellissaan. Videolla ulkoministeri itsekin kiistää olleensa sairaalassa.

”Noh, he [länsimainen media] on kirjoittanut jo noin kymmenen vuotta, että presidenttimme [Vladimir Putin] olisi sairas. Tämänlainen peli ei ole uutta politiikassa”, hän kommentoi.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov saapui Balille sunnuntaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat