Opiskelija avasi tulen luokka­retkeltä palanneessa bussissa ja tappoi kolme Virginiassa

Kolme amerikkalaisen jalkapallon pelaajaa kuoli sunnuntai-iltana Virginian yliopiston kampusalueella sattuneessa ammuskelussa. Epäilty ampuja on heidän opiskelutoverinsa.

Virginian yliopistossa sattui sunnuntaina kouluampuminen.

15.11. 3:21

Kolme Virginina yliopiston oppilasta sai surmansa, kun yksi koulun oppilaista avasi tulen kampusalueella. Kaikki ampumisessa kuolleet ovat koulun jenkkifutisjoukkue Virginia Cavaliersin pelaajia. Myös 22-vuotias epäilty ampuja pelasi aiemmin joukkueessa.

BBC:n mukaan ammuskelussa kuolleet ovat Virginia Beachista kotoisin oleva toisen vuoden opiskelija, neljännen vuoden floridalainen opiskelija ja Etelä-Carolinasta kotoisin oleva kolmannen vuoden opiskelija.

Opiskelijat tuntenut koulun henkilökunta kuvailee, että kaikki kolme olivat fiksuja nuoria miehiä, joilla oli edessään valoisa tulevaisuus.

CNN:n mukaan ampuja avasi sunnuntai-iltana tulen bussissa, joka oli täynnä oppilaita. Bussi ja sen matkustajat olivat palaamassa luokkaretkeltä Washington D.C.:stä. Yliopiston opiskelijat olivat käyneet pääkaupungissa ainakin katsomassa teatteriesitystä.

Opiskelijoita kuljettanut bussi ajoi mediatietojen mukaan sisään Charlottevillen kaupungissa sijaitsevan yliopiston kampusalueen parkkihalliin. Poliisin mukaan epäilty alkoi ampua opiskelutovereitaan bussissa parkkihallissa hieman ennen puolta yhtätoista sunnuntai-iltana.

Poliisi kertoo, että uhrit löydettiin tilausajobussin sisältä. Heistä kaksi menehtyi tekopaikalla ja kolmas myöhemmin sairaalassa.

Ampumista todistaneiden mukaan bussi oli vielä liikkeellä, kun he kuulivat sen sisältä ”vaimeaa poksahtelua”. Pian sen jälkeen bussi pysähtyi, laittoi hätävilkut päälle ja paikalla olleet opiskelijat näkivät sitten ihmisten pakenevan ulos siitä.

Ampumisesta epäilty, 22-vuotias opiskelija pidätettiin maanantaina aamupäivällä noin 130 kilometrin päässä Charlottevillestä. Poliisin mukaan pidätys sujui hyvin. Miestä epäillään kolmesta taposta ja kolmesta käsiaseen käyttörikoksesta. Poliisin mukaan toistaiseksi ei ole tiedossa, mikä miehen motiivi oli.

CNN:n mukaan epäilty oli tuttu kasvo yliopiston kampusalueen viranomaisille. Miehen kerrotaan maininneen aiemmin, että hänen hallussaan oli ase. Viranomaisten mukaan kukaan ei kuitenkaan ollut nähnyt asetta.

Epäilty oli myös aiemmin ollut osallisena rikokseen, johon liittyi kätketyn aseen väärinkäyttö helmikuussa 2021. Lisäksi hän oli ollut osallisena kampusalueella suoritettuun tutkintaan, josta kuitenkin luovuttiin, koska todistajat eivät halunneet tehdä yhteistyötä.

Ampumisessa kuolleita muistettiin kirkossa Charlottevillessä.

Virginian yliopisto perui opetuksen sekä maanantaina että tiistaina. Myös yliopiston koripallojoukkueen maanantai-illan ottelu peruttiin.

”Olen murtunut, että tällaista väkivaltaa tapahtui Virginian yliopistossa”, koulun rehtori Jim Ryan kommentoi BBC:n mukaan.

Virginian yliopisto tunnetaan yhtenä Yhdysvaltojen parhaista julkisen puolen yliopistoista. BBC:n mukaan se sijoittui kolmanneksi julkisten yliopistojen vertailussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat