Jeff Bezos antoi Dolly Partonille 100 miljoonaa

Miljardööri Jeff Bezos teki erittäin anteliaan lahjoituksen kantrilaulajalle.

Dolly Parton voi käyttää 100 miljoonaa dollaria parhaaksi katsomallaan tavalla hyväntekeväisyyteen.

15.11. 4:58

Amazon-miljardööri Jeff Bezos on myöntänyt kantritähti Dolly Partonille 100 miljoonan dollarin eli noin 97 miljoonan euron suuruisen lahjoituksen.

CNN:n mukaan Bezos ja hänen puolisonsa Lauren Sanchez myönsivät mykistävän summan hyväntekijänä tunnetulle Partonille Bezos Courage and Civility Award -palkintonsa muodossa.

"Jeff ja minä olemme todella ylpeitä kertoessamme, että meillä on uusi Bezos Courage and Civility -palkinnon voittaja – nainen, joka antaa sydämellään ja johtaa rakkaudella ja myötätunnolla jokaisella työnsä osa-alueella”, Sanches perusteli Partonin voittoa.

"Emme malta odottaa mitä hyvää teet tällä 100 miljoonan dollarin palkinnolla”, hän jatkoi.

Toista kertaa jaettava palkinto on tarkoitettu käytettäväksi hyväntekeväisyyteen sen vastaanottajan parhaaksi katsomalla tavalla.

Parton, 76, kiitti Twitterissä paria harvinaisesta kunniasta ja suuresta lahjoituksesta.

"Minä yritän laittaa rahan sinne, missä sydämeni on. Teen parhaani tehdäkseni hyviä asioita tällä rahalla. Kiitos”, Parton kirjoitti.

Parton on tehnyt jo pitkään hyväntekeväisyyttä eri aloilla. Koronapandemian aikana hän lahjoitti miljoonan Vanderbiltin yliopiston sairaalan rokotetutkimukseen. Lahjoitus käytettiin osittain Modernan koronarokotteen kehittämiseen.

Parton on kerännyt rahaa myös HIV-järjestöille ja Yhdysvaltojen Punaiselle ristille. Hän on lahjoittanut rahaa myös syöpäsairaalan rakentamista varten ja puolustanut eläinten oikeuksia.

Parton perusti jo 1980-luvulla oman Dollywood Foundation -säätiönsä, jolla hän on tukenut lapsia ympäri maailmaa saamaan kirjoja ja lukemaan. Parton tukee lapsia ja nuoria myös opiskelustipendien muodossa.

Partonin pitkä laulajan ura alkoi vuonna 1967, kun hän julkaisi ensimmäisen Hello, I’m Dolly -albuminsa. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan on Jolene.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat