Venäjän ohjusiskuissa on johdonmukaisuus: raukkamainen kosto

Ohjusten ryöppy on seurannut joka kerta, kun Ukraina on tänä syksynä saavuttanut suurta sotilaallista menestystä.

Pelastustyöntekijöitä tiistaina Kiovassa, jossa Venäjän ohjus sytytti asuintalon tuleen.

15.11. 19:59

Venäjän ohjusiskut ovat tänä syksynä noudattaneet tiettyä kaavaa. Kyse on häviäjän raukkamaisesta kaavasta.

Syyskuussa Ukrainan joukot vapauttivat laajoja alueita itäisellä rintamalla, Harkovan oblastissa. Venäläissotilaat pakenivat miten suinkin taisivat. Jotkut varastivat hädissään polkupyörän.

Pian iskeytyi ohjusten ryöppy Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kotikaupunkiin, Kryvyi Rihiin, ja muuallekin Ukrainaan.

Lokakuun alussa joku – oletettavasti ukrainalainen iskuryhmä – onnistui räjäyttämään Kertšinsalmen sillan. Se on paitsi logistisesti tärkeä yhteys Krimin niemimaan ja Venäjän välillä, myös itsevaltias Vladimir Putinin ylpeydenaihe.

Pian iskeytyi ohjusten ryöppy ympäri Ukrainaa, ainakin 20 kaupunkiin ja kylään. Tuo päivä oli 10. lokakuuta, maanantai. Uhrien joukossa oli muun muassa kiovalaislääkäri Oksana Leontjeva, jonka viisivuotias Griša-poika jäi täysorvoksi.

Nyt marraskuussa Ukrainan asevoimat vapautti Hersonin kaupungin, jonka Putin oli vastikään kertonut liittäneensä Venäjään ”ikiajoiksi”. Hersonin vapauttaminen oli riemukas voitto ukrainalaisille, ja venäläismiehittäjä joutui jälleen pakenemaan nöyryytettynä.

Eikä aikaakaan, kun Venäjä turvautui taas siihen, mitä se parhaiten osaa: siviilien terrorisointiin. Tiistain ohjushyökkäys on samaa suuruusluokkaa kuin lokakuun 10. päivän. Venäjä on ampunut Ukrainaan jopa sata ohjusta.

Lue lisää: Venäjä teki suuren ohjushyökkäyksen ainakin kolmeen kaupunkiin Ukrainassa – ”Noin sata ohjusta on ammuttu”

Harkova, Hmelnitskyi, Hrementšuk, Kiova, Lviv, Rivne, Žytomir. Ainakin näihin kaupunkeihin on osunut. Ainakin näissä kaupungeissa kärsitään ja kuollaan.

Ja miksi kuollaan?

Venäjä kostaa ukrainalaisille oman sotilaallisen surkeutensa. Uhreja ovat lapset, vanhukset, naiset, miehet. Venäjälle kaikki käy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat