Xi pyysi Italian Melonia auttamaan EU:n Kiina-politiikkaa pysymään ”myönteisenä”

Kiinan presidentti Xi Jinping ja Italian pääministeri Giorgia Meloni tapasivat Indonesiassa G20-huippukokouksessa.

Italian pääministeri Giorgia Meloni ja Kiinan presidentti Xi Jinping kuvattuna G20-huippukokouksen yhteydessä tiistaina.

16.11. 21:23

Kiinan presidentti Xi Jinping kertoi keskiviikkona Italian pääministerille Giorgia Melonille, että hän toivoo Italian auttavan Euroopan unionia säilyttämään Kiina-politiikkansa ”myönteisenä” ja ”riippumattomana”.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Xi ja Meloni keskustelivat G20-huippukokouksessa Indonesiassa.

Xi ja Meloni ylistivät tapaamisessaan toistensa maita muinaisina sivilisaatioina. Xi myös korosti Kiinan ja Italian yhteistyötä taistelussa koronaviruspandemiaa vastaan. Lisäksi hän toivoi, että Kiinan ja Italian suhteet toimivat mallina suhteiden kehittämiselle sellaisten maiden välillä, joilla on erilainen yhteiskuntajärjestelmä ja kulttuuritausta, kertoi Kiinan valtiollinen televisio CCTV Reutersin mukaan.

”[Toivon] että Italialla olisi tärkeä rooli siinä, että EU jatkaa itsenäistä, omavaraista ja myönteistä politiikkaa Kiinaa kohtaan”, Xi sanoi CCTV:n mukaan.

Lisäksi Xi korosti, että hän toivoo sekä Kiinan että Italian löytävän uutta kasvua maiden yhteistyöaloille, kuten puhtaaseen energiaan ja ilmailuun.

CCTV:n mukaan Meloni taas sanoi uskovansa, että kaikkien maiden tulisi kunnioittaa toistensa eroja ja eroavaisuuksia ja että Italia ei hyväksy vastakkainasettelua eri leirien välillä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat