Sotilasta uhkaa 15 vuoden vankeus koulutus­olosuhteiden ja varusteiden kritisoinnista

Sotilas otti yhteen komentajansa kanssa Moskovan ulkopuolella.

17.11. 11:36

Venäläistä sotilasta uhkaa jopa 15 vuoden vankeusrangaistus sen jälkeen, kun hän otti yhteen komentajansa kanssa The Moscow Times kertoo.

Telegram-viestintäsovelluksessa julkaistuissa videoissa näkyy, kuinka sotilas kritisoi koulutusolosuhteita ja puutteellisia varusteita kirosanojen säestyksellä. Sotilas myös tönäisee ylempiarvoista upseeria, joskin upseeri tönäisee sotilasta ensin hänen puhallettuaan upseerin naamalle sähkötupakan höyryä.

”Et tottele ylipäällikön suoria käskyjä koskien mobilisoitujen sotilaiden koulutusta ja varustamista. Puhun koko ryhmän puolesta”, sotilas sanoo videolla.

Sotilasta vastaan nostettiin kaksi syytettä, jotka liittyvät sotilaskomentajan loukkaamiseen ja väkivaltaiseen kohteluun.

Videoiden kuvausaika ei ole tiedossa, mutta videot julkaissut Ostorožno Novosti pitää todennäköisenä, että ne on kuvattu liikekannallepanon virallisen päättymisen jälkeen.

Venäjältä on kuulunut myös monia muita raportteja siitä, miten liikekannallepanon piirissä olevat sotilaat ovat valittaneet olosuhteistaan. Tyytymättömyys on johtanut muun muassa sanallisiin yhteenottoihin komentajien kanssa ja kieltäytymiseen käskyistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat