Presidentti Joe Bidenin lapsenlapsi avioitui Valkoisessa talossa

Joe Bidenin pojantytär avioitui Valkoisessa talossa isoisänsä 80-vuotispäivänä.

Joe ja Jill Biden poseerasivat tuoreen hääparin Naomi Bidenin ja Peter Nealin kanssa Valkoisen talon julkaisemassa potretissa.

20.11. 3:36 | Päivitetty 20.11. 6:30

Valkoinen talo muuttui lauantaina hääpaikaksi, kun Yhdysvaltojen presidentti Joe Bidenin, 80, lapsenlapsi Naomi Biden, 28, asteli avioon kuuluisan talon suojissa.

Uutistoimisto AP:n mukaan Naomi Biden ja hänen pitkäaikainen kumppaninsa Peter Neal vihittiin talon etelänurmella kukkien ja pensaiden keskellä. Naomi oli pukeutunut hääpäivänään valkoiseen, muotisuunnittelija Ralph Laurenin morsiuspukuun, jonka korkeakauluksista yläosaa koristi pitsi. Päässään hänellä oli pitkä huntu.

Mediaa ei ollut kutsuttu häihin, mutta Valkoinen talo julkaisi kuvan hääparista yhdessä presidenttiparin kanssa.

Naomi Bidenin hääpäivä sattui samalle päivälle kuin Joe Bidenin 80-vuotispäivä.

Häitä on juhlittu Valkoisessa talossa sen 200-vuotisen historian aikana vain 19 kertaa. Naomi Bidenin häät olivat AP:n mukaan ensimmäinen vihkiminen etelänurmella ja ensimmäinen kerta, kun Yhdysvaltojen presidentin pojantytär avioituu talossa. Aiemmin Valkoisessa talossa ovat avioituneet muun muassa presidenttien tyttäret. Viimeisin heistä oli Richard Nixonin tytär Tricia Nixon vuonna 1971.

Naomi Bidenin hääpäivää vietettiin viileässä säässä, sillä lämpömittari kohosi Washingtonissa vain noin neljään asteeseen. AP:n mukaan Biden ja Neal sanoivat toisilleen tahdon noin 250 vieraan edessä tunnin kestäneessä seremoniassa. Valkoisen talon eteläpuoli oli koristeltu seppeleillä ja valkoisilla kukilla juhlaa varten.

Valkoinen talo oli koristeltu lauantain hääjuhlaa varten seppeleillä, joissa oli valkoisia kukkia.

CNN:n mukaan Naomi Bidenin vanhemmat saattoivat hänet alttarille ja hänen morsiusneitonaan toimi hänen siskonsa.

Vihkimisen jälkeen hääpari ja vieraat söivät lounasta Valkoisessa talossa. Juhlat jatkuivat myöhemmin hääjuhlassa, jossa tarjoiltiin jälkiruoka.

Naomi Biden on Hunter Bidenin ja tämän ex-puolison Kathleen Buhlen tytär. Hän työskentelee asianajajana Washingtonissa. Peter Neal puolestaan valmistui hiljattain Pennsylvanian yliopiston oikeustieteellisestä. Hän työskentelee Georgetownin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa.

Tuore aviopari on seurustellut noin neljän vuoden ajan. Neal kosi Bidenia syyskuussa 2021 lapsuudenkodissaan Wyomingissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat