Kolme kuoli raketti-iskussa lähellä Syyrian rajaa – Erdoğan pohtii maa­joukkojen lähettämistä kurdi­alueille

Viranomaisten mukaan Turkin rajaseudulle osui maanantaina viisi Syyriasta ammuttua rakettia.

Loukkaantunutta naista kuljetettiin sairaalahoitoon Karkamişin alueella Gaziantepin maakunnassa Turkissa maanantaina.

21.11. 11:30 | Päivitetty 21.11. 15:14

Viisi Pohjois-Syyriasta ammuttua rakettia osui maanantaina Turkin rajaseudulle Karkamişin kuntaan, kertovat turkkilaisviranomaiset.

Turkin sisäministerin Süleyman Soylun mukaan kolme ihmistä kuoli, uutistoimisto AFP kertoo. Kuolleiden joukossa on yksi lapsi ja yksi opettaja. Lisäksi useita ihmisiä on haavoittunut.

Gaziantepin maakunnan kuvernööri Davut Gül kertoi Reutersin mukaan, että raketit osuivat kouluun, kahteen taloon ja kuorma-autoon lähellä Syyrian ja Turkin rajaa.

Gül kertoi aiemmin, että raketti-iskussa olisi kuollut kaksi ihmistä ja kuusi ihmistä olisi haavoittunut.

Turkkilaisen CNN-Türk-tv-kanavan mukaan raketit ammuttiin Syyriassa sijaitsevalta Kobanin alueelta, jota kurdien YPG-joukot hallitsevat, uutistoimisto Reuters kertoo.

Turkkilaisen valtiollisen uutistoimisto Anadolun julkaisemissa kuvissa näkyy koulun särkyneitä ikkunoita sekä liekeissä oleva kuorma-auto.

Reutersin mukaan Turkin puolustusministeriö ilmoitti lausunnossaan, että Turkin asevoimat ryhtyisivät vastatoimiin hyökkäyksen takia.

Turkki ilmoitti sunnuntaina tehneensä ilmaiskuja kurditaistelijoiden tukikohtiin pohjoisessa Syyriassa ja Irakissa. Tarkkailijoiden mukaan iskuissa kuoli ainakin 31 ihmistä.

Maan puolustusministeriön mukaan iskut kohdistuivat kurdijärjestö PKK:hon eli Kurdistanin työväenpuolueeseen ja YPG-joukkoihin, joita Turkki pitää PKK:n jatkeena. Turkki ja länsimaat ovat luokitelleet PKK:n terroristijärjestöksi.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan sanoi maanantaina uutistoimistojen mukaan, että operaatiot eivät rajoitu vain ilmaiskuihin ja että Syyrian kurdialueille voitaisiin lähettää myös maajoukkoja.

”Operaatio ei vain ilmaiskuihin. Puolustusministeriömme ja pääesikuntamme päättävät yhdessä, kuinka suuri osa maavoimista osallistuu. Me käymme neuvotteluja, ja sitten ryhdymme toimiin niiden mukaisesti”, Erdoğan sanoi Reutersin mukaan.

”Olemme jo varoittaneet, että alueemme loukkaajat saavat maksaa”, AFP kertoo hänen lisänneen.

Puolustusministeriön mukaan sunnuntain operaatio oli kosto Istanbulissa viikko sitten tehdystä terrori-iskusta, jossa kuoli kuusi ihmistä ja loukkaantui 81, Reuters kertoo. Turkki on syyttänyt PKK:ta iskusta. PKK on kiistänyt olleensa iskuun millään tavalla osallinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat