Ruotsissa massiivinen lumikaaos, salamat iskivät aura-autoihin Tukholmassa

Lumisateen odotetaan jatkuvan. Poliisi on kehottanut Tukholmassa ihmisiä jäämään tiistaina etätöihin.

Autoilija kaivoi autoaan lumen alta Tukholmassa maanantaina.

21.11. 22:23

Lumisade on aiheuttanut Ruotsissa mittavia liikenneongelmia maanantaina.

Erityisesti lumikaaos on osunut pääkaupunki Tukholmaan, jossa muun muassa junia, lentoja ja bussivuoroja on jouduttu perumaan. Sekä poliisi että Tukholman paikallis­liikennettä hoitava SL ovat kehottaneet kaupunkilaisia pysymään kotonaan, kertoo muun muassa ruotsalaislehti Aftonbladet.

Lumisateiden lisäksi Tukholmassa on maanantaina ollut ukkoskuuroja, ja Ruotsin ilmatieteen laitoksen mukaan Tukholman alueella on rekisteröity useita salaman välähdyksiä. Aura-autot ovatkin olleet vaikeuksissa auratessaan kaupungin katuja maanantai-iltana.

”Useita aurakoneita on mennyt rikki. Salamat ovat iskeneet joihinkin koneisiin. Lisäksi jotkut koneet ovat rikkoutuneet aivan liian suuren kuorman takia suurista ja erittäin suurista lumimääristä”, kertoo liikenne­toimiston tiedottaja Malinda Flodman Aftonbladetille.

Pyöräilijä keskellä lumimyrskyä Tukholmassa maanantaina.

Lunta on satanut Tukholman yllä lauantaista lähtien. Pääkaupungin alueelle odotetaan yön aikana vielä noin 5 senttimetriä lunta lisää.

Poliisi kehotti maanantai-iltana ihmisiä jäämään tiistaina etätöihin, mikäli se on mahdollista.

”Tiistain aikana on olemassa vaara, että liikenne hidastuu liukastumisten, sohjojen, huonon näkyvyyden ja lumisateiden vuoksi. Kaikkia, joilla on mahdollisuus huomenna tiistaina työskennellä kotoa, kehotetaan tekemään niin", poliisi kehottaa verkkosivuillaan.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n mukaan maan ilmatieteen laitos on antanut oranssin varoituksen lumisateesta suuressa osassa Tukholman lääniä. Varoitus tarkoittaa, että lumisade voi olla paikoin runsasta, tieliikenne voi olla suurissa vaikeuksissa, lento- ja raideliikenteessä myöhästymisiä.

Lisäksi monissa osin maata on voimassa keltainen varoitus.

Lunta odotetaan lisää vielä monin paikoin maata.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat