Kahta virolaista epäillään 575 miljoonan dollarin arvoisesta kryptovaluutta­huijauksesta

Uhrien kerrotaan maksaneen rahojaan huijauksesta epäiltyjen yrityksille, minkä jälkeen rahat kierrätettiin pöytä­laatikko­­yhtiöiden kautta.

Yhdysvaltain oikeusministeriö tiedotti maanantaina 575 miljoonan dollarin arvoisesta krypto­valuutta­huijauksesta.

21.11. 21:11

Kaksi Viron kansalaista on pidätetty Tallinnassa epäiltynä 575 miljoonan dollarin arvoisesta krypto­valuuttahuijauksesta ja rahanpesusta. Yhdysvaltain oikeus­ministeriö tiedotti asiasta maanantaina.

Asiasta uutisoivan uutistoimisto Reutersin mukaan Sergei Potapenkon ja Ivan Turõginin väitetään huijanneen yhteensä satojatuhansia ihmisiä krypto­valuuttoihin liittyvällä petoksellaan. Reutersin mukaan Potapenko ja Turõgin saivat uhrit tekemään valheellisia laitteiden vuokrasopimuksia heidän kryptovaluuttojen louhintaan tarkoitetun palvelunsa kanssa.

Lisäksi uhrit huijattiin sijoittamaan sijoittamaan rahaa virtuaali­valuutta­pankkiin nimeltä Polybyus Bank, jota ei todellisuudessa ollut olemassa.

Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan uhrit maksoivat yhteensä yli 575 miljoonaa dollaria Potapenkon ja Turõginin yrityksille, minkä jälkeen rahat kierrätettiin pöytälaatikko­yhtiöiden kautta, ja niillä hankittiin muun muassa kiinteistöjä ja luksusautoja.

”Väitetyn huijauksen laajuus ja koko ovat hämmästyttäviä”, Yhdysvaltain oikeusministeriön rikososaston apulaisoikeusministeri Kenneth Polite Jr. sanoi Reutersin mukaan. Hänen mukaansa Yhdysvaltain ja Viron viranomaiset työskentelevät yhdessä takavarikoidakseen huijatulla ja pestyllä rahalla hankitun varallisuuden.

Rahanpesuepäilyyn liittyy ainakin 75 kiinteistöä, kuusi luksusautoa, kryptovaluutta­lompakoita ja tuhansia kryptovaluutan louhintakoneita. Reutersin mukaan tapausta tutkii Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat