The Guardian: Venäjän joukot veivät ruumiita kaato­paikalle ja polttivat ne

Venäjä vetäytyi miehittämästään Hersonista marraskuun alussa.

22.11. 8:39

Venäläisjoukot veivät kaatuneiden sotilaiden ruumiita Hersonin laidalla sijaitsevalle kaatopaikalle, väittävät paikalliset asukkaat The Guardianille. Brittilehden mukaan kaatopaikalla on edelleen Venäjän lippuja, univormuja ja kypäriä.

Paikalliset asukkaat ja työntekijät väittävät, että Venäjän joukot estivät miehityksen aikana heiltä pääsyn kaatopaikalle ja polttivat siellä sotilaiden ruumiita. Eräs asukas väittää The Guardianille nähneensä kesällä, miten venäläiset rekat saapuivat paikalle ja niiden kyydissä olleet mustat säkit sytytettiin palamaan. Asukkaan väitteiden mukaan ilma täyttyi savusta ja hirvittävästä palavan lihan hajusta.

”Aina kun joukkomme iskivät Venäjän joukkoihin, he toivat jäänteet kaatopaikalle ja polttivat ne”, väittää Hersonissa asuva Iryna The Guardianille.

The Guardianin mukaan asukkaiden väitteitä ei ole voitu vahvistaa, eivätkä paikalliset viranomaiset suostu kommentoimaan niitä. Lehden toimittaja ja kuvaaja vierailivat kaatopaikalla viisi päivää Hersonin vapauttamisen jälkeen ja tuolloin useat paikalliset kertoivat samat väitteet.

Nimettömänä pysyttelevä kaatopaikalla työskentelevä paikallinen sanoo, ettei hän nähnyt, olivatko väitetyt ruumiit siviilien vai sotilaiden.

”Mitä vähemmän tiedät, sen paremmin nukut”, hän toteaa The Guardianille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat