Yhdysvaltain koronakenraali Anthony Fauci piti viimeisen lehdistötilaisuutensa

81-vuotias Bidenin terveyspoliittinen neuvonantaja aikoo jäädä eläkkeelle.

Anthony Fauci piti viimeisen Valkoisen talon lehdistötilaisuutensa tiistaina.

22.11. 21:20

Yhdysvaltain presidentin terveysasioiden neuvonantaja ja liittovaltion tartuntatauti-instituutin johtaja Anthony Fauci, 81, piti tiistaina viimeisen lehdistötilaisuutensa Valkoisessa talossa. Faucista tuli koronaepidemian aikana covid-tartunnan vastaisen taistelun kasvo ja sitä myötä sekä juhlittu että vihattu julkisuuden henkilö.

Fauci piti linjansa loppuun asti ja vaati tiistain tiedotustilaisuudessa kansalaisia jatkamaan koronarokotteiden ottamista ja maskien käyttöä edelleen.

”Tunnen lääkärinä tuskaa, kun näen ihmisten kieltäytyvän rokotteista sellaisilla perusteilla, joilla ei ole mitään tekemistä julkisen terveydenhuollon kanssa”, Fauci sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan. ”Syistä, jotka liittyvät maan jakautumiseen ja ideologisiin eroihin.”

”En halua nähdä ketään sairasvuoteella enkä kenenkään kuolevan koronatartunnan vuoksi”, Fauci jatkoi. ”Oletpa sitten äärioikeiston republikaani tai äärivasemmiston demokraatti, sillä ei ole minulle mitään merkitystä.”

Yhdysvallat johtaa maailman koronakuolematilastoja yli miljoonalla viruksen vuoksi kuolleella potilaalla.

Fauci on jäämässä eläkkeelle joulukuussa palveltuaan julkista terveydenhuoltoa 54 vuoden ajan. Hän on ollut seitsemän Yhdysvaltain presidentin neuvonantaja ja taistellut ennen koronaa niin aidsia kuin ebolaakin vastaan.

Joukko republikaaniedustajia on ilmoittanut kannattavansa Faucin koronarajoitustoimien laillisuuden tutkimista, kunhan republikaanit ottavat äskeisten välivaalien ansiosta edustajainhuoneen enemmistön haltuunsa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat