Australialaisen sarjaraiskaajan henkilöllisyys selvisi vasta epäillyn kuoltua, miehen uskotaan syyllistyneen kymmeniin raiskauksiin

Lukuisia naisia 1980-luvulta lähtien raiskanneen miehen henkilöllisyys selvisi Australiassa. Epäilty ehti kuolla viime talvena 66-vuotiaana.

22.11. 21:44

Australiassa poliisi uskoo saaneensa selville mahdollisesti kymmeniä naisia raiskanneen miehen henkilöllisyyden, kertoo muun muassa brittiyleisradio BBC.

Sarjaraiskaajan henkilöllisyys paljastui lähes 40 vuotta ensimmäisen teon jälkeen. Hänen uskotaan raiskanneen 31 naista vuosina 1985–2001.

Tekijä joko tunkeutui uhrien koteihin tai hyökkäsi näiden kimppuun lenkkipolulla. Alunperin poliisi uskoi, että rikosten takana oli eri henkilöitä.

Nyt poliisin dna-tutkimukset osoittavat kuitenkin Keith Simmsiin, joka kuoli helmikuussa 66-vuotiaana.

Dna-näytteet liittävät Simmsin kahteentoista raiskaustapaukseen.

Lisäksi tekotapa ja uhreilta saadut tekijän tuntomerkit viittaavat siihen, että Simms on ollut tekijä myös 19:ssä muussa tapauksessa.

Simms iski ensimmäistä kertaa Clovellyn lähiössä Sydneyssä vuonna 1985. Viimeinen teoista taas tapahtui läheisellä hautausmaalla vuonna 2001, BBC kertoo.

Uhreista nuorin oli iältään vain 14-vuotias ja vanhin 55-vuotias.

Poliisi oli tutkinut tapauksia erillisinä vuosien mittaan, mutta niitä alettiin yhdistää vasta 2000-luvulla.

Uhrit kuvasivat tekijää samaan tapaan: hän oli 160–180 senttiä pitkä, ihonväriltään tumma ja hänellä oli leveä nenä ja ruskeat silmät.

Raiskaaja oli aseistautunut veitsellä tai uhkasi että hänellä on sellainen, ja piti kasvojaan peitettynä, Sky Newsin jutussa kuvaillaan.

Lopulta tämän vuoden syyskuussa Simmsin dna:n todettiin vastaavan täydellisesti uhreilta kerättyjä näytteitä.

Sarjaraiskaaja oli elänyt tavallista perhe-elämää. Simms oli kyennyt salaamaan perheeltään kolmelle vuosikymmenelle ulottuvan rikosten sarjan.

Paikallisten medioiden mukaan perhe ja ystävät kuvailivat Simmsiä rakastetuksi isäksi, isoisäksi ja yhteisön jäseneksi, BBC kertoo.

Simmsin perheelle rikostutkinnan tuloksista kertonut poliisi sanoi The Daily Telegraphin mukaan Simmsin vaimon olleen täysin sokissa.

”Hän ei voinut uskoa, että mies, jonka hän oli tuntenut, oli tehnyt nämä asiat.”

Australian poliisi on tiedottanut myös uhreille tutkinnan tuloksista.

Lakitoimiin ei kuitenkaan ryhdytä epäillyn ehdittyä kuolla noin seitsemän kuukautta ennen kuin hänet osattiin yhdistää rikoksiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat