Viranomaiset: Ainakin yksi kuoli ja 14 loukkaantui kahdessa räjähdyksessä Jerusalemissa

Räjähdykset tapahtuivat keskiviikkoaamuna kahdella linja-autoasemalla.

23.11. 8:35 | Päivitetty 23.11. 16:32

Israelin viranomaisten mukaan ainakin yksi ihminen kuoli ja 14 loukkaantui keskiviikko­aamuna kahdessa erillisessä räjähdyksessä Jerusalemissa. Asiasta kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Räjähdykset tapahtuivat kahdella linja-autoasemalla. Kuolonuhri oli 16-vuotias poika.

Loukkaantuneita hoitava sairaala kertoi, että ensimmäisessä räjähdyksessä kuoli yksi ihminen ja loukkaantui 11. Puoli tuntia myöhemmin lähellä tapahtui toinen räjähdys, jossa loukkaantui kolme ihmistä ja tuhoutui bussi.

Yhden loukkaantuneista kerrotaan olevan kriittisessä tilassa.

Israelin poliisin mukaan räjähdyksiä epäillään palestiinalaistahojen tekemäksi iskuksi. Myös maan julkisen turvallisuuden ministeri Omer Bar-Lev kutsui räjähdyksiä hyökkäyksiksi.

Räjähdyspaikoilla työskenteli keskiviikkoaamuna räjähdeasiantuntijoita poliisin ja rikospaikkatutkijoiden kanssa. Poliisin mukaan se kerää todistusaineistoa ja etsii alueelta epäiltyjä.

Valkoinen talo tuomitsi räjähdykset keskiviikkona iltapäivällä Suomen aikaa julkaistussa lausunnossaan. Yhdysvallat myös lupaa Washingtonin mukaan tukea Israelin hallitusta räjähdysten tutkinnassa.

”Suremme henkensä menettänyttä ja toivomme nopeaa paranemista kaikille haavoittuneille”, tiedottaja Karine Jean-Pierre sanoi.

Israelin ja palestiinalaisten väliset yhteenotot ovat jälleen korostuneet tämän vuoden aikana. Yhdistyneiden kansakuntien lokakuun lopun arvion mukaan yhteenotoissa on kuollut kuluvan vuoden aikana noin 30 israelilaista ja yli 130 palestiinalaista.

Väkivalta on leimahtanut erityisesti Israelin miehittämällä Länsirannalla. Israel aloitti alueella lähes jokaöiset pidätysoperaatiot sen jälkeen, kun palestiinalaisten iskut tappoivat keväällä 19 israelilaista.

Toisen intifadan eli kansannousun aikana 2000-luvun alussa palestiinalaismilitantit tekivät useita pommi-iskuja israelilaisten kaupunkien linja-autoasemille, mukaan lukien Jerusalemiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat