Ainakin seitsemän kuollut joukko­ampumisessa Virginiassa, kuolleiden joukossa ampuja

Walmart-kaupassa tapahtui tiistaiyönä joukkoampuminen. Epäilty ampuja oli poliisin mukaan kaupan työntekijä.

23.11. 16:36

Yhdysvalloissa Virginian osavaltiossa ainakin seitsemän ihmistä on kuollut ja neljä haavoittunut tiistaiyönä paikallista aikaa tapahtuneessa joukkoampumisessa, Chesapeakin kaupunki kertoo Twitterissä.

Ampumisesta kertovat muun muassa uutistoimisto Reuters, AFP sekä The Washington Post ja The New York Times -lehdet.

Chesapeakin kaupungin viranomaiset eivät alkuun kertoneet täsmälliset uhrimäärästä, mutta poliisin tiedottajan Leo Kosinskin mukaan heitä oli ”alle kymmenen”. Joukkoampuminen tapahtui Walmart-kaupassa.

Epäilty ampuja oli poliisin mukaan kaupan työntekijä ja käytti iskussaan pistoolia. Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan epäilty teki itsemurhan. Iskun motiivia tai epäillyn henkilöllisyyttä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Yhdysvaltojen aseväkivaltaa seuraavan Gun Violence Archiven (GVA) mukaan seitsemän päivän sisällä on tehty seitsemän joukkoampumista. GVA luokittelee joukko­ampumiseksi tapaukset, joissa tekijän lisäksi ainakin neljä ihmistä kuolee tai haavoittuu.

Kuluvan vuoden aikana Yhdysvalloissa on ollut GVA:n mukaan yli 600 joukko­ampumista. Keskiviikko on kuluvan vuoden 327. päivä.

Epäilty ampuja löydettiin kuolleena kaupasta. Epäillyn henkilöllisyys ei ollut alkuvaiheessa Kosinskin mukaan vielä selvillä. Ampuja iski kauppaan noin 45 minuuttia ennen sen sulkemisaikaa.

Virginian senaattori, demokraattien Mike Warner kertoi twiitissä seuraavansa tilannetta tiiviisti.

”[Olen] järkyttynyt jälleen yhdestä joukkoampumisesta, tällä kertaa Chesapeaken Walmartissa. Tulen seuraamaan käänteitä tiivisti.”

Kyseessä on jo toinen huomiota herättänyt joukkoampuminen Yhdysvalloissa kolmen päivän sisällä. Lauantaina Coloradossa ampuja iski Club Q -homoklubiin. Iskussa kuoli viisi ja haavoittui 25 ihmistä.

Virginian joukkoampuminen tapahtui vain muutamaa päivää ennen Yhdysvalloissa vietettävää kiitospäivää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat