Hallituspuolue lupasi tukensa Itaewonin tragedian tutkinnalle, jos sen budjetti hyväksytään

Lokakuun lopulla tapahtuneessa väentungoksessa kuoli 158 ihmistä. Uhrit olivat pääosin nuoria.

Ihmiset osallistuivat Itaewonin tragedian kynttilämuistotilaisuuteen Soulissa marraskuun alussa.

23.11. 10:52

Etelä-Korean hallituspuolue People Power Party (PPP) on luvannut lähtevänsä mukaan parlamentaariseen tutkintaan, joka pyrkii selvittämään Halloweenina tapahtunutta väentungosta. Asiasta kertoo uutistoimisto Yonhap.

Kyseessä on u-käännös, sillä PPP kertoi aiemmin, ettei se näe tarvetta parlamentin tekemällä tutkinnalle niin kauan kuin poliisitutkinta tapahtuneesta on käynnissä. Lokakuun lopussa Soulin Itaewonin alueella tapahtuneessa tragediassa kuoli 158 ihmistä, valtaosa heistä nuoria.

PPP asetti myös ehtoja tutkintaan osallistumiselle: parlamentin täytyy sen mukaan hyväksyä ensi vuoden budjetti.

Oppositiossa oleva Demokraatti Puolue (DP) on vaatinut välitöntä tutkintaa ja se on esittänyt parlamentille pyynnön 60-päiväisestä tutkinnasta.

Keskiviikkona Yonhap kertoi myös, että yhteensä yhdeksän poliisia ja hallituksen virkahenkilöä oli otettu kiinni osana poliisitutkimusta. Kiinniotettujen joukossa on myös poliisijohtaja, jonka epäillään antaneen määräyksen, jonka myötä ennakkovaroituksia sisältänyt sisäinen asiakirja poistettiin sisäisestä järjestelmästä.

Poliisin heikko varautuminen suuriin väkijoukkoihin, päälliköiden hidas reagointi ja komentoketju ovat saaneet osakseen ankaraa arvostelua Etelä-Koreassa. Tragedian jälkimainingeissa on myös kuulusteltu tai otettu kiinni lukuisia ihmisiä.

Poliisin tutkinnassa selvisi muun muassa, että ensimmäinen poliisiyksikkö saapui tapahtumapaikalle vasta 85 minuuttia katastrofaalisen joukkopuristumisen jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat