Vakoilusta epäilty halutaan pitää tutkinta­vankeudessa Ruotsissa

Epäilty pidätettiin tiistaina törkeästä vakoilusta epäiltynä. Toinen juttuun liittyvä ihminen on vapautettu, mutta hän on edelleen epäiltynä.

Poliisi eristi vakoilusta epäillyn pariskunnan talon Tukholmassa tiistaina.

25.11. 12:49

Ruotsin syyttäjäviranomainen on pyytänyt oikeudelta lupaa pitää törkeästä vakoilusta epäilty ihminen tutkintavankeudessa, uutistoimisto Reuters kertoo.

Viranomaiset pidättivät tiistaina kaksi ihmistä, joista toinen on vapautettu. Hän on kuitenkin syyttäjien mukaan epäiltynä jutussa.

Asiaa käsittelevä tuomioistuin ei ole vielä päättänyt asian käsittelypäivää.

Ruotsalaismedian tiistaisten tietojen mukaan kyse on miehestä ja naisesta, jotka ovat noin 60-vuotiaita.

Toista epäillään laittomasta tiedustelutoiminnasta Ruotsia vastaan ja törkeästä laittomasta tiedustelutoiminnasta vierasta valtiota vastaan. Toisen epäillään auttaneen epäillyissä rikoksissa, jotka olisivat alkaneet vuonna 2013.

Venäläispariskunta näyttää ainakin viime vuosi­kymmenen alkupuolella viettäneen matkustavaista elämää eri puolilla Eurooppaa, käy ilmi pariskunnan sosiaalisen median päivityksistä.

Ruotsissa aloitettiin perjantaina toiseen vakoilutapaukseen liittyvä oikeudenkäynti. Kyseisessä jutussa syytettyinä on kaksi veljestä, joiden väitetään vakoilleen Venäjän ja sen sotilastiedusteluviranomaisen GRU:n hyväksi vuosien ajan.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat