Poliisi syyttää rottia satojen kilojen kannabis­saaliin syömisestä Intiassa

Rikostutkinnoissa takavarikoitua kannabista säilytettiin viranomaisten varastoissa.

Rottia syytetään huumeiden syönnistä. Kuvassa Intian rautateiden poliisin kannabistakavarikon saalista vuonna 2018.

25.11. 14:21

Pohjois-Intiassa sijaitsevassa Uttar Pradeshin osavaltiossa lähes 200 kiloa kannabista on hävinnyt poliisin varastoista kuin tuhka tuuleen, CNN kertoo.

Paikallinen poliisi syyttää sen varastoihin päässeitä rottia huumausaineen syömisestä.

”Rotat ovat pieniä eläimiä, eivätkä ne pelkää poliisia”, Mathuran kaupungissa sijaitseva tuomioistuin huomautti kuultuaan, että paikalliselta poliisilta uupui lähes 200 kiloa takavarikoitua huumetta.

Kannabista oli tarkoitus käyttää todisteena oikeudenkäynnissä Mathurassa.

Tapahtuman yksityiskohdat ovat kuitenkin sumeita, sillä Mathuran poliisipäällikkö Martand Prakash Singh kertoi CNN:lle, että sade ja tulvat olivat syypäitä kannabiksen tuhoutumiselle.

Kyseessä ei myöskään ollut ensimmäinen kerta, kun pitkähäntäisten otusten on kerrottu käyneen poliisin varastoilla. Poliisin mukaan rottien suihin on kadonnut yhteensä yli 500 kiloa kannabista, jota oli takavarikoitu eri yhteyksissä. Huumetta säilytettiin liikkuvan poliisin poliisiasemalla

Eri tutkimuksissa on huomattu, että rottien altistaminen kannabiksessa olevalle THC-yhdisteelle aiheuttaa niissä muun muassa haluttomuutta suorittaa kognitiivisesti vaativia tehtäviä. Rotat kykenivät suorittamaan tehtäviä yhtä hyvin kuin altistumista ennen, ne eivät vain viitsineet suorittaa tehtäviä yhtä paljon.

Toisen tutkimuksen mukaan eläinten motorinen toiminta lisääntyi aluksi pian altistumisen jälkeen, mutta sitä seurasi pitkä ajanjakso, jolloin toiminta väheni.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat