Maan­vyöryssä Ischian saarella kuollut ainakin yksi ja kymmenen kateissa

Ischian saari sijaitsee Napolinlahden pohjoispäässä, noin 25 kilometriä Napolista. Saari on suosittu turistikohde.

26.11.2022 13:20 | Päivitetty 26.11.2022 19:04

Ainakin yksi ihminen on kuollut ja kymmenen ihmistä on kateissa italialaisella Ischian saarella rankkasateiden aiheuttaman maanvyöryn vuoksi, kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP.

Viranomaiset kertoivat Twitterissä, että kello kuudelta aamulla alkanut sade aiheutti saarella tulvia ja maanvyöryjä. Reutersin mukaan maanvyöry olisi kaatanut rakennuksia.

”Tällä hetkellä vahvistetusti kuolleita on yksi nainen. Kahdeksan kadonnutta on löytynyt, mukaan lukien yksi lapsi, mutta edelleen kymmenen ihmistä on kateissa”, kertoi Napolin kaupunginjohtaja Claudio Palomba.

Pelastustyöntekijöitä Ischian saarella.

Maanvyöryn aiheuttamia tuhoja.

Pelastustyöntekijät kantavat paareilla maanvyöryn vuoksi loukkaantunutta.

Aiemmin kuolleiden määrästä oli epäselvyyttä, koska Italian infrastruktuuriministeri Matteo Salvini ja sisäministeri Matteo Piantedosin antoivat asiasta ristiriitaisia tietoja.

Viranomaiset eivät kertoneet tietoja kadonneiden määrästä ja mainitsivat, että moottoriveneillä ja helikoptereilla oli vaikeuksia päästä saarelle huonon sään vuoksi.

Italian pelastuspalvelun virkamies Gianni Capuano kertoi paikalliselle medialle vaarassa olevien perheiden evakuoinneista.

Ischian saari sijaitsee Napolinlahden pohjoispäässä, noin 25 kilometriä Napolista. Saari on suosittu turistikohde, koska siellä on kuumia lähteitä.

Saari on tiiviisti asuttu ja moni sen taloista on rakennettu laittomasti, joten ne ovat suuremmassa riskissä vahingoittua tulvissa ja maanjäristyksissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat