Yhdysvallat, Etelä-Korea ja Japani määräsivät uusia pakotteita Pohjois-Korealle

Pohjois-Korea teki kaksi viikkoa sitten kokeen muun muassa ballistisella ohjuksella, jonka kantama ulottuu Yhdysvaltain alueelle asti.

Pohjois-Korea teki kaksi viikkoa sitten kokeen Yhdysvaltoihin asti kantavalla Hwasong 17 -ohjuksella.

2.12.2022 8:24

Yhdysvallat, Japani ja Etelä-Korea ovat määränneet uusia pakotteita pohjoiskorealaisille henkilöille ja yrityksille, kertoo uutistoimisto AFP. Yhdysvaltain torstaina ilmoittamien pakotteiden syynä ovat Pohjois-Korean tuoreet ohjuskokeet.

Pohjois-Korea teki kaksi viikkoa sitten kokeen muun muassa ballistisella ohjuksella, jonka kantama ulottuu Yhdysvaltain alueelle asti.

Yhdysvaltain mukaan viimeisimmät ohjuskokeet aiheuttavat vakavia turvallisuusriskejä ”alueelle ja koko maailmalle”.

Yhdysvallat jäädyttää varat kolmelta pohjoiskorealaiselta viranomaiselta, jotka ovat Yhdysvalloissa. Heidän on kerrottu olevan suoraan tekemisissä Pohjois-Korean asekehittelyn kanssa. AFP:n mukaan pakotteet ovat pitkälti symbolinen toimi eristäytynyttä Pohjois-Koreaa vastaan.

Yhdysvaltain valtiovarainministeriö uhkasi pakotteilla myös kaikkia, jotka tekevät kauppaa mainittujen kolmen pohjoiskorealaisen kanssa.

Etelä-Korea asetti pakotteita kahdeksalle ihmiselle, joihin kuuluu pohjoiskorealaisten lisäksi taiwanilainen ja singaporelainen henkilö. Etelä-Korean mukaan he ovat edistäneet Pohjois-Korean ydinohjelmaa. Kaikki heistä ovat jo Yhdysvaltain pakotelistalla.

Japani puolestaan ilmoitti lopettavansa kaupankäynnin kolmen pohjoiskorealaisen konsernin ja yhden yksittäisen ihmisen kanssa.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat