Ischian saarella evakuoidaan yli tuhat ihmistä uuden maan­vyöryn varalta

Ischian saarelle on luvassa lähipäivinä lisää rankkasateita. Lauantaina sateet aiheuttivat maanvyöryn, jossa kuoli ainakin 11 ihmistä.

Lauantaina tapahtunut maanvyöry tappoi 11 ihmistä ja tuhosi rakennuksia Casamicciola Termen pikkukaupungissa. Kuva keskiviikolta 30. marraskuuta.

2.12.2022 15:32

Italiassa Napolinlahdella sijaitsevalla Ischian saarella viranomaiset valmistelivat perjantaina yli tuhannen ihmisen evakuointia rankkasateiden vuoksi. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

Ischialla sijaitsevassa Casamicciola Termen pikkukaupungissa tapahtui lauantaina maanvyöry, jossa kuoli ainakin 11 ihmistä. Yksi henkilö oli vielä perjantaina kadoksissa. Maanvyöryn syynä olivat rankkasateet.

Ischian saari on suosittu turistikohde, joka on erityisen tunnettu kuumista lähteistään.

Lähipäivinä Ischialle sekä mantereella sijaitsevaan Napolin kaupunkiin on luvassa lisää rankkasateita. Geologian asiantuntijat ovat varoittaneet, että osissa Ischian saarta sateet saattavat aiheuttaa uusia maanvyöryjä.

Paikallisten viranomaisten mukaan yli tuhat riskialueella olevaa ihmistä aiotaan evakuoida busseilla perjantain aikana.

Sääennusteen mukaan alueen sademäärä on perjantaina noin 40–50 millimetriä, mikä on kuitenkin merkittävästi vähemmän kuin lauantaina, jolloin sademäärä oli jopa 100 millimetriä.

Säävaroituksen arvioidaan jatkuvan sunnuntaihin asti.

Asiantuntijoiden mukaan lauantain maanvyöryn taustavaikuttajia ovat muun muassa metsähakkuut ja ylirakentaminen Ischialla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat