Monet kaupungit jatkavat korona­rajoitusten varovaista höllentämistä

Mielenilmaukset koronarajoituksia vastaan ovat jatkuneet silti joillain Kiinan alueilla.

Mielenosoitus Kiinan koronapolitiikkaa vastaan Pekingissä 27. marraskuuta.

2.12.2022 17:05

Koronarajoitusten varovainen höllentäminen jatkui Kiinassa perjantaina, kun useat kaupungit kertoivat lieventävänsä testaus- ja karanteenikäytäntöjään.

Kiinan presidentti Xi Jinping on myös vihjannut Eurooppa-neuvoston puheenjohtajalle Charles Michelille, että koronan omikronmuunnoksen takia Kiinassa voidaan lieventää koronarajoituksia. Asiasta kertoivat EU:n virkailijat perjantaina.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel ja Kiinan presidentti Xi Jinping torstaina.

Heidän mukaansa Xi oli sanonut Michelille kiinalaisten olevan turhautuneita kolme vuotta jatkuneen koronaepidemian takia. Michel tapasi Xin torstaina.

Mielenilmaukset koronarajoituksia vastaan jatkuivat kuitenkin edelleen ainakin joillain Kiinan alueilla. Perjantain vastaisena yönä sosiaalisessa mediassa julkaistiin kuvia ja videoita ihmisistä, jotka ottivat yhteen suojapukuihin pukeutuneiden terveydenhuollon työntekijöiden kanssa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan videoiden paikannus vahvisti niiden olevan Yichengistä, Hubein maakunnasta Kiinan keskiosassa.

Terveysjärjestö WHO sanoi olevansa ”mielissään”, että Kiina muuttaa korona­strategiaansa.

”On todella tärkeää, että hallitukset kuuntelevat kansaansa, kun ihmiset ovat tuskissaan”, sanoi WHO:n hätätilanteiden johtaja Michael Ryan perjantaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat