Meksikon­lahdella risteily­alukselta pudonnut mies kertoo, miten hän selvisi meressä yli 15 tuntia

Yhdysvaltalaismies ui yli 15 tuntia Meksikonlahdella pudottuaan risteilyalukselta kesken baari-illan.

Mies putosi Carnival Valor -laivalta mereen 24. marraskuuta Meksikonlahdella.

5.12.2022 3:36

Alabamasta kotoisin olevan James Grimesin, 28, kiitospäivä Karibian-risteilyllä muuttui eloonjäämistaisteluksi, kun hän katosi Carnival Valor -laivan baarista ja löytyi merestä 15 tuntia myöhemmin.

Grimesin ihmepelastuminen nousi kansainväliseksi uutiseksi, ja Yhdysvaltojen rannikkovartiosto kertoi, ettei se tiennyt kenenkään selvinneen aiemmin yhtä pitkään meressä.

Nyt Grimes kertoo CNN:lle, miten hän onnistui pysyttelemään elossa ja uimaan yli 15 pitkää tuntia Meksikonlahdella.

Grimesin mukaan hänen viimeiset muistikuvansa ennen mereen päätymistä ovat risteilyaluksen baarista. Hän oli viettämässä kiitospäivää laivalla 18 sukulaisensa kanssa. Noin kello 11 kiitospäivän iltana hän lähti vessaan laivan baarista, jossa hän oli siskonsa kanssa. Sen jälkeen hänen seuraava muistikuvansa on merestä, kun hän tuli tajuihinsa.

”Yritin pysytellä niin positiivisena kuin mahdollista, kun tulin tajuihini. Muistan ajatelleeni, että ’vau on ihme, etten ole jo kuollut’”, Grimes kertoo CNN:lle.

Grimes kertoo, ettei hänellä ole tietoa siitä, miten tai miksi hän putosi mereen. Hän oli juonut drinkkejä laivalla, muttei ollut mielestään humalassa.

Grimesin mukaan hän ei osaa kellua vedessä, joten hän aloitti uimisen heti virottuaan merestä. Hän kertoo kehitelleensä päässään lauluja, jotta sai pidettyä mielensä virkeänä ja positiivisena. Grimesin mukaan hän ui Meksikonlahdella kahden meduusaparven läpi, näki auringonnousun ja oli vähällä tulla vedetyksi pinnan alle jonkin merenelävän takia.

”En ollut valmis luovuttamaan missään vaiheessa ja sanomaan, että tämä oli tässä, tämä on loppuni. Olin päättänyt uida, kunnes käteni ja jalkani eivät pitäisi minua ennen ylhäällä”, hän sanoo.

CNN:n mukaan Grimes laihtui uskomattoman tapauksen aikana yli yhdeksän kiloa. Hän kärsi myös sekavuudesta ja uupumuksesta. Grimesin mukaan hän pureskeli jossakin vaiheessa meressä kellunutta bambutikkua.

Grimesin mukaan häntä auttoi meressä uimisessa Jumala ja hänen uskonsa. Lopulta hänen pelastuksekseen saapui rahtilaiva, jota kohti hän lähti pyrkimään nähtyään sen valot. Laivan miehistö huomasi Grimesin meressä ja hälytti paikalle rannikkovartioston, joka nosti Grimesin merestä helikopterin kyytiin.

Rannikkovartioston mukaan oli suorastaan ihme, että Grimes pystyi pitämään itsensä pinnalla koko yön ja vielä pitkälle seuraavaan päivään.

”En ole koskaan kuullut kenenkään selvinneen meressä näin pitkään. Tämä on todellinen kiitospäivän ihme”, sanoi rannikkovartioston luutnantti Seth Gross CNN:lle.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat