Nainen väitti synnytyksensä alkaneen, ja lento teki hätä­laskun Barcelonaan – koneesta pakeni 28 ihmistä

Koneesta keskellä lentokenttää paenneet yrittivät ilmeisesti tulla laittomasti Afrikasta Eurooppaan.

8.12.2022 0:52 | Päivitetty 8.12.2022 12:25

Espanjan poliisi etsii 12:ta matkustajaa, jotka pakenivat hätälaskun Barcelonan lentokentälle tehneestä lentokoneesta, kertoo uutistoimisto AFP.

AFP:n mukaan Pegasus Airlines -yhtiön lento Marokon Casablancasta Turkin Istanbuliin pyysi varhain keskiviikkona lupaa laskeutua Barcelonan El Pratin lentokentälle lääketieteellisen hätätilanteen vuoksi. Yksi lennon matkustajista kertoi, että hänen synnytyksensä oli alkanut ja lapsivetensä mennyt.

Lento sai luvan laskeutua, ja sitä vastaan saapui ambulanssi ja kolme poliisipartiota. AFP:n mukaan tilanne sai yllättävän käänteen, kun 28 ihmistä karkasi koneesta samalla, kun raskaana ollut nainen siirrettiin ambulanssiin.

Mediaa kokoontui keskiviikkona El Pratin lentokentälle Barcelonaan pian sen jälkeen, kun 28 ihmistä yritti tulla laittomasti maahan lentokoneen tehtyä hätälaskun.

Poliisi sai karanneista nopeasti kiinni 14 ja teki myöhemmin kaksi pidätystä lisää. 12:ta ihmistä etsitään kuitenkin edelleen.

Raskaana ollut nainen vietiin sairaalaan, jossa todettiin, ettei mitään merkkejä synnytyksen alkamisesta ollut. Katalonian poliisi pidätti myös hänet.

Viranomaisten on tarkoitus palauttaa suurin osaa laitonta maahantuloa yrittäneistä Marokkoon. BBC:n mukaan viisi karannutta matkustajaa palautettiin lennolle.

AFP:n mukaan tapaus on jo toinen kerta vuoden aikana, kun lento laskeutuu tekaistun hätätilanteen takia Espanjaan ja siltä karkaa maahan pyrkiviä ihmisiä.

Viime vuonna niin ikään Marokosta Turkkiin matkalla ollut lento teki hätälaskeutumisen Mallorcalle, sillä yksi sen matkustajista vaikutti voivan huonosti ja menettävän tajuntansa diabeteksen vuoksi. Perillä selvisi, että kyseinen henkilö voi todellisuudessa hyvin. Hätälaskeutumisen yhteydessä koneesta pakeni 12 ihmistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat