EU jäädytti parlamentin varapuhemiehen kaikki tehtävät ja valtuudet korruptiotutkinnan vuoksi

Eva Kailin kaikki valtuudet, velvollisuudet ja tehtävät EU-parlamentin varapuhemiehenä on lakkautettu toistaiseksi.

Belgian poliisi otti lauantaina kiinni parlamentin sosialistien ja sosiaalidemokraattien ryhmää (S&D) edustavan kreikkalaisen Eva Kailin ja neljä muuta ihmistä.

11.12.2022 0:19 | Päivitetty 11.12.2022 2:10

EU on jäädyttänyt Euroopan parlamentin varapuhemiehen Eva Kailin valtuudet korruptiotutkinnan vuoksi.Euroopan parlamentin puhemiehen Roberta Metsolan mukaan Kailin kaikki valtuudet, velvollisuudet ja tehtävät varapuhemiehenä on toistaiseksi lakkautettu.

”Belgian viranomaisten meneillään olevien oikeudellisten tutkimusten johdosta puhemies Metsola on päättänyt keskeyttää välittömästi kaikki Eva Kailille Euroopan parlamentin varapuhemiehenä annetut valtuudet, velvollisuudet ja tehtävät”, puhemiehen tiedottaja sanoi lauantaina.

Aiemmin päivällä Metsola tviittasi Euroopan parlamentin olevan vahvasti korruptiota vastaan.

”Tässä vaiheessa emme voi kommentoida kesken olevia tutkimuksia. Voimme vain vahvistaa, että olemme tehneet ja tulemme tekemään yhteistyötä kaikkien asian kannalta tärkeiden viranomaisten kanssa. Teemme kaikkemme auttaaksemme oikeuden toteutumista”, Metsola kirjoitti.

Belgian poliisi otti lauantaina kiinni parlamentin sosialistien ja sosiaalidemokraattien ryhmää (S&D) edustavan kreikkalaisen Kailin ja neljä muuta ihmistä. Belgialaismedian mukaan poliisi takavarikoi kotietsinnöissä 600 000 euroa käteistä sekä useita tietokoneita ja matkapuhelimia.

Vahvistamattomien tietojen mukaan varat ovat peräisin jalkapallon MM-kisoja parhaillaan isännöivältä Qatarilta.

Lue lisää: Media: EU-parlamentin vara­puhemies Eva Kaili pidätetty epäillyssä korruptio­jupakassa

Lue lisää: Heidi Hautala HS:lle: ”Kaikkien aikojen vakavin” korruptio­­epäily EU-parlamentissa

Artikkelia muokattu klo 02.08: Täsmennetty, että Kaililta jäädytettiin hänen valtuutensa ja tehtävänsä varapuhemiehenä, ei hänen asemaansa, kuten jutussa ensin kerrottiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat