Korvetin uppoaminen: Yksi merisotilas löytyi hengissä ja kuusi kuolleena

Meri on yhä levoton korvetin uppoamisalueella, vaikka myrsky on heikentynyt.

Taistelusukeltajat tarkistivat HTMS Kraburi -aluksen varustusta ennen sen lähtöä etsimään eloonjääneitä tiistaiaamuna.

20.12.2022 6:58 | Päivitetty 20.12.2022 16:58

Yksi thaimaalainen merisotilas löytyi hengissä ja kuusi kuolleena, kun kaatuneen korvetin miehistön pelastustoimet jatkuivat tiistaina.

Ensin päivällä Thaimaan aikaa laivasto tiedotti 23-vuotiaan miehistön jäsenen löytyneen elossa ja hyvävointisena.

”Uskon, että tämä on hyvä uutinen, että voimme löytää lisää ihmisiä”, Thaimaan laivaston komentaja Pichai Lorchusakul totesi elossa olleen merimiehen löytymisen jälkeen uutistoimisto AFP:n mukaan.

Myöhemmin tuli huonompia uutisia, kun etsijät löysivät kuusi kuollutta merisotilasta.

”Olen toiveikas, että löydämme joitain eloonjääneitä, sillä heillä on pelastusliivit”, totesi merivoimien tiedottajaupseeri Narong Khumburi tiistaiaamuna Thaimaan aikaa.

Khumburi arvelee mereen joutuneiden kuitenkin olevan nääntyneitä.

Muinaisen pääkaupungin ja kuningaskunnan mukaan nimetty HTMS Sukhothai -sotalaiva kaatui ja upposi myöhään sunnuntai-iltana myrskyssä Thaimaanlahdella. Haveri sattui 37 kilometrin päässä Thaimaan niemimaan itärannikosta, Bang Saphanin alueen edustalla.

Pelastettuja merisotilaita vietiin hoitoon ambulansseilla maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Toinen sota-alus HTMS Kraburi lähti jälleen tiistaina varhain aamulla etsimään 23 yhä kateissa olevaa merimiestä. Yhteensä mereen joutui 106 miestä.

Maanantaina pelastetuista merimiehistä kolme oli Bangkok Post -lehden mukaan kriittisessä tilassa. Thaimaanlahdella veden lämpötila on tällä hetkellä 26 astetta.

Kraburi-laivan kapteenin Kraiwit Kornraweeprapapitchin mukaan etsinnät jatkuvat tiistaina muuten maanantain tapaan, mutta operaatiossa käytetään nyt enemmän ilmavoimien apua.

Etsintöihin osallistuu tiistaina laivojen lisäksi kaksi Seahawk-helikopteria. Kraburin lisäksi etsintäoperaatiossa on tiistaina mukana kolme muuta sota-alusta.

Meri on yhä levoton, mutta hieman tyyntynyt maanantain myrskysään jälkeen. Pelastajat toivovat merimiesten selvinneen yön yli hengissä aaltojen keskellä.

Kateissa olevien merisotilaiden perheenjäseniä oli saapunut seuraamaan pelastustöitä.

Myöhään maanantai-iltana Lorchusakul totesi tiedotus­välineille, että tärkeintä on nyt löytää eloonjääneitä.

”Tärkein tavoitteemme on etsiä ja pelastaa niin monta kuin pystymme.”

Sukhothai-korvetti on valmistettu Yhdysvalloissa ja luovutettu Thaimaan laivastolle vuonna 1987. Sen aseistukseen kuuluu muun muassa Harpoon-meriohjuksia.

Laivaston mukaan laiva ilmeisesti päätyi ohjauskyvyttömäksi, kun sen sähkö­järjestelmä oli vaurioitunut, minkä jälkeen se kaatui myrskyssä.

Thaimaan eteläosissa on myrskynnyt varsin paljon viime päivinä. Myrskyjen vuoksi myös iso osa etelän junaliikenteestä on keskeytetty.

Bang Saphan on suomalaisille tuttujen Hua Hinin ja Ko Samuin turistialueiden välissä Thaimaanlahden länsirannikolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat