Venäjältä Ukrainaan kulkevassa kaasu­putkessa räjähdys, kolme kuollut

Siperiasta Eurooppaan maakaasua kuljettavassa Veljeys-putkessa ilmoitettiin tiistaina räjähdys ja tulipalo Venäjän puolella putkea.

20.12.2022 16:10 | Päivitetty 20.12.2022 19:51

Venäjältä Ukrainan läpi Eurooppaan kaasua kuljettavassa putkessa on tapahtunut räjähdys, jossa on kuollut kolme ihmistä.

Venäjän paikallisviranomaiset kertovat asiasta venäläisen RBC-uutistoimiston mukaan tiistaina. Asiasta uutisoivat myös uutistoimistot Reuters ja AFP.

Räjähdyksen syy ei toistaiseksi ole tiedossa.

Reutersin mukaan kyseessä on Urengoi-Pomary-Užgorod -putki, joka tunnetaan myös Veljeys-nimellä. Putki kuljettaa maakaasua Siperiasta Länsi-Ukrainaan, josta sitä kuljetetaan edelleen Länsi- ja Keski-Eurooppaan.

Tšuvassian tasavallan alueellinen hätätilaministeriö Venäjällä ilmoitti tiistaina kaasuputken tulipalosta. Tšuvassian tasavalta sijaitsee Volgan keskijuoksulla. Räjähdys tapahtui Kalininon kaupungissa 150 kilometrin päässä Kazanin kaupungista.

Tasavallan kuvernööri Oleg Nikolajev kertoi valtiontelevisiolle, että räjähdyksessä kuoli kolme kunnostustöitä suorittamassa ollutta henkilöä.

Nikolajevin mukaan on epäselvää, milloin kaasutoimitukset putkea pitkin voivat taas jatkua. Viranomaiset yrittävät selvittää asiaa.

Hätätilaministeriön mukaan palo saatiin sammutettua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat