Joukko naamioituneita henkilöitä heitti lekoja Suomen Moskovan-suur­lähetystön pihalle

Ulkoministeriöllä ei ole toistaiseksi tietoa ilkivallan tekijöistä tai heidän taustoistaan. Jatkotoimenpiteet ovat tällä hetkellä pohdinnassa.

Kuvakaappaus Moslenta-median julkaisemasta videosta, jossa lekoja heitellään Suomen Moskovan-suurlähetystön pihalle.

20.12.2022 16:43

Suomen Moskovan-suurlähetystö on joutunut tiistaina ilkivallan kohteeksi. Joukko naamioituneita henkilöitä heitti kadulta lekoja suurlähetystön pihalle.

Asian vahvistaa HS:lle Suomen ulkoministeriön tiedottaja Karoliina Romanoff.

”Aineellisia vahinkoja tai henkilövahinkoja ei ole tapahtuman yhteydessä tullut”, Romanoff kertoo.

Ulkoministeriöllä ei ole toistaiseksi tietoa ilkivallan tekijöistä tai heidän taustoistaan. Jatkotoimenpiteet ovat tällä hetkellä pohdinnassa, Romanoff sanoo. Tarkempaa tietoa ulkoministeriöllä ei ole toistaiseksi kerrottavana asiasta.

Video tapahtuneesta iskusta lähti leviämään tiistaina iltapäivällä joillakin venäläisillä Telegram-kanavilla. Yksi niistä on moskovalaisen paikallismedian Moslentan Telegram-kanava.

Toisella, Vladimir Putinia tukevalla venäläisellä Telegram-kanavalla kirjoitetaan, että Suomen-suurlähetystöön tehty isku on ”vastaus toistuviin provokaatioihin Venäjän diplomaattista edustustoa vastaan Suomessa”.

Lekoista on tullut ”Putinin kokiksi” kutsutun Jevgeni Prigožinin johtaman Wagner-palkkasotilasryhmän epävirallinen symboli.

Marraskuussa uutisoitiin, että Wagner-ryhmä lähetti viulukotelossa verisen lekan Euroopan parlamenttiin sen jälkeen, kun parlamentti julisti Venäjän terrorismia tukevaksi valtioksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat