Syöpäsairas moskovalainen opettaja aiotaan lähettää rintamalle ”tykinruoaksi”

Poliisi vei moskovalaisen opettajan Daniil Mjatinin aatonaattona armeijan kutsuntatoimistoon. Mies sairastaa syöpää, mutta viranomaiset ovat sanoneet lähettävänsä hänet heti rintamalle.

Moskovalainen syöpää sairastava opettaja Daniil Mjatin vietiin aatonaattoaamuna väkisin armeijan kutsuntatoimistoon. Häntä ollaan lähettämässä rintamalle.

24.12.2022 20:56

Moskova

Moskovassa liikekannallepano jatkuu edelleen, vaikka viranomaiset ovat julistaneet sen päättyneeksi.

Moskovalainen opettaja Daniil Mjatin vietiin aatonaattona väkisin armeijan kutsuntatoimistoon. Siellä hänet todettiin soveltuvaksi asepalvelukseen, vaikka hän sairastaa syöpää.

Kutsuntatoimiston virkailijat olivat sanoneet miehen äidille tämän olevan ”tykinruokaa”, ja että valituksen tekemisestä ei ole hyötyä. Virkailijat ilmoittivat lähettävänsä miehen heti sota-alueelle, vaikka hän ei ole aiemmin palvellut armeijassa.

Asiasta uutisoivat ensiksi riippumattomat venäläiset verkkomediat Doxa ja Sota Telegram-kanavillaan. Myös Meduza ja Radio Svoboda ovat kirjoittaneet aiheesta.

Perjantaiaamuna Mjatinin asuntoon oli tullut poliisi, joka oli vienyt hänet väkisin kutsuntatoimistoon eli vojenkomatiin. Mjatin on tiettävästi edelleen Moskovan kaakkoisosassa sijaitsevassa kutsuntatoimistossa.

Mjatinin ystävättären mukaan miehellä ei ole puhelinta eikä henkilöasiakirjoja mukanaan, eikä sukulaisia ole päästetty hänen luokseen tuomaan tavaroita. He eivät saa Mjatiniin yhteyttä. Mjatinin äiti on hakenut apua kirjoittamalla sotilassyyttäjän toimistoon ja hankkimalla asianajajan.

Sota kirjoittaa Telegram-kanavallaan, että Venäjän lain mukaan Mjatinilla tulisi olla oikeus valittaa kutsuntatoimiston päätöksestä. Mjatin on hiljattain leikattu syöpänsä vuoksi.

Mjatin on osallistunut erilaisiin hallitusta tukeviin patrioottisiin foorumeihin ja toimii koordinaattorina toisen maailmansodan muistoa vaalivassa ”Voiton vapaaehtoiset” -liikkeessä Moskovassa.

Liikekannallepano alkoi Venäjällä 21. syyskuuta. Viranomaiset ovat ilmoittaneet sen päättyneen lokakuun lopussa, vaikka presidentti Vladimir Putin ei ole vieläkään antanut virallista ilmoitusta operaation päättämisestä.

Viranomaiset ovat väittäneet, että presidentin allekirjoittama asetus ei ole tarpeen. Moskovassa pormestari Sergei Sobjanin ilmoitti liikekannallepanon päättyneen 17. lokakuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat