Pietarissa sijaitsevan venäläistelakan johtaja kuoli ”ennenaikaisesti ja traagisesti”

Pietarin Amiraliteetin telakan johtaja Aleksandr Buzakov on kuollut.

Aleksandr Buzakov työskenteli Pietarin amiraliteetin telakan johtajana 11 vuoden ajan. Telakka tiedotti jouluaattona, että Buzakov on kuollut 66-vuotiaana.

25.12.2022 1:54

Pietarissa sijaitsevan Amiraliteetin telakan johtaja Aleksandr Buzakov, 66, on kuollut äkillisesti, kertovat Reuters ja Venäjän valtion uutistoimisto Tass.

Sukellusveneiden valmistukseen erikoistunutn telakka kertoi johtajansa kuolemasta tiedotteessa jouluaattona. Buzakov vahvisti tiedotteen mukaan telakan asemaa modernien sukellusveneiden, laivojen ja syvänmerenalusten tuotannossa.

Reutersin mukaan Buzakov oli työskennellyt tehtävässään 11 vuotta aina elokuusta 2012 saakka. Hänellä oli yli 40 vuoden kokemus alaltaan.

Uutistoimisto kertoo, että Buzakovin johtama telakka valmisti myös sukellusveneitä, jotka pystyivät laukaisemaan Kalibr-risteilyohjuksia.

Amiraliteetin telakasta vastaavan valtionyhtiön United Shipbuilding Corporationin (USC) tiedotteessa kerrottiin, että Buzakov oli omistanut elämänsä Venäjän laivastolle. Vielä perjantaina hän osallistui sukellusvene Velikie Lukin käyttöönotto­seremoniaan.

USC:n mukaan Buzakovin kuollema oli ”ennenaikainen” ja traaginen”.

"Aleksandr Segejevitsh Buzakovin elämä päättyi ennenaikaisesti, traagisesti”, tiedotteessa kerrotaan.

Reutersin mukaan Buzakovin kuolemasta ei ole paljastettu lisätietoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat