18 ihmistä jäi loukkuun romahtaneeseen kulta­kaivokseen Kiinassa

Pelastusoperaatio kaivostyöntekijöiden pelastamiseksi on parhaillaan käynnissä.

25.12.2022 6:22

Kiinan Xinjiangissa 18 ihmistä on jäänyt loukkuun romahtaneeseen kultakaivokseen, kertoo uutistoimisto AFP. Uutistoimiston mukaan pelastustyöntekijät työskentelivät sunnuntaina pelastaakseen maanalaiseen luolaan jääneet työntekijät.

Noin sadan kilometrin päässä Kazakstanin rajasta sijaitsevassa kaivoksessa oli töissä yhteensä 40 ihmistä lauantaina iltapäivällä, kun se sortui. AFP:n mukaan 22 työntekijää saatiin tuotua ylös kaivoksesta, mutta 18 ihmistä jäi loukkuun syvälle maan alle.

”Pelastusoperaatio loppujen kaivostyöntekijöiden pelastamiseksi on parhaillaan käynnissä”, Xinhua uutistoimisto raportoi myöhään lauantaina AFP:n mukaan.

Kiinan kaivosturvallisuus on parantunut viime vuosikymmeninä sitä mukaa, kun media on raportoinut tuhoisista onnettomuuksista. Silti kaivosturmia sattuu edelleen melko usein. AFP:n mukaan turvallisuusohjeet alalla ovat usein löyhiä.

Viime syyskuussa 19 kaivostyöntekijää jäi loukkuun maan alle, kun Qinghain provinssissa sijaitseva hiilikaivos sortui. Työntekijät löydettiin pitkän etsinnän päätteeksi kuolleena.

Viime joulukuussa 20 kaivostyöntekijää onnistuttiin pelastamaan tulvineesta hiilikaivoksesta Shanxissa. Onnettomuudessa kuoli kaksi ihmistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat