Yhtenäinen Venäjä -puolueen entinen edustaja sytytti kutsuntatoimiston tuleen

Saratovin alueella sijaitsevaan armeijan kutsuntatoimistoon polttopullon heittänyt mies on pidätetty. Vojenkomatien tuhopoltot ovat yleistyneet Venäjällä sodan aikana.

Nelikymppinen mies yritti aatonaattona polttaa armeijan kutsuntatoimiston Ivanteevkan kylässä Saratovin alueella. Vojenkomatin päivystäjän toimisto vahingoittui palossa.

25.12.2022 12:17

Moskova

Valtapuolue Yhtenäisen Venäjän entinen edustaja sytytti aatonaattona tuleen armeijan kutsuntatoimiston Saratovin alueella sijaitsevassa Ivanteevkan kylässä Venäjällä.

Tapauksesta uutisoitiin ensimmäisenä Telegramissa Baza-kanavalla ja sen jälkeen muissa venäläisissä medioissa, kuten Moskovski komsomoletsissa ja Meduzassa.

41-vuotias mies oli heittänyt kutsuntatoimistoon eli vojenkomatiin bensiinillä täytetyn polttopullon. Tulipalo vahingoitti vojenkomatin päivystäjän toimistoa, mutta palo saatiin sammutettua ennen kuin se ehti levitä muihin huoneisiin.

Mies pidätettiin jouluaattoaamuna. Hän on tunnustanut teon ja kertonut motiiviksi halun rettelöidä.

Bazan mukaan mies on toiminut aiemmin Yhtenäinen Venäjä -puolueen edustajana kunnanvaltuustossa sekä työskennellyt yksityisyrittäjänä.

Aiemmin tänä vuonna hän on saanut tuomion tavaroiden valmistamista ja myymistä ilman tuotemerkintöjä koskevan lakipykälän perusteella.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan armeijan kutsuntatoimistojen tuhopolttojen yritykset ovat yleistyneet ympäri maata. Niiden määrä on lisääntynyt merkittävästi liikekannallepanon aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat